Előfizetői tartalom

Szárnyaltak az európai tőzsdék, a tengerentúlon elfogyott a lendület

Portfolio
Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, Európában azonban kimondottan kedvező piacnyitást láthattunk a tegnapi kisebb megtorpanás után, a kereskedés első óráiban a legtöbb vezető börze feljebb tudott kerülni, a késő délutáni órákban is remek teljesítményekről tudunk beszámolni. A tengerentúli vezető tőzsdék is jól kezdték a napot, miután kedvező makroadat érkezett: az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet adatai szerint erőteljesen nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban áprilisban, jelezve, hogy a gazdasági fellendülés tovább erősödött a második negyedév elején. A nap végére azonban alábbhagyott a lendület, és végül a nagy tőzsdeindexek minimális elmozdulással zártak a tegnap záróértékeikhez képest.

2021. május 05. 21:34 Megosztás Így zárt az Egyesült Államok A tegnapi kamatemelési félelmeknek már nem volt nyoma az Egyesült Államok részvénypiacán, ám a jó kezdést mégis visszafogottabb folytatás követte, és végül szerény elmozdulásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés