melindagates
Üzlet

Még egy nő felkerült a világ milliárdosainak listájára

Portfolio
A héten jelentette be Bill és Melinda Gates, hogy 27 évnyi házasság után szétválnak az útjaik, bár a válást még nem mondta ki a bíróság, a vagyonuk felosztását már most megkezdték. Melinda Gates egy jelentősebb részvénycsomagot kapott férjétől, amellyel bekerült a világ milliárdosai közé – írja a Forbes.

A Microsoft alapítójának befektetési cége, a Cascade Investment május 3-án 1,8 milliárd dollár értékű részvényt ruházott át Melinda Gatesre, azon a napon, amikor a pár meglepetésszerűen bejelentette válását – írja a Forbes az amerikai pénzügyi felügyelethez (SEC) benyújtott dokumentumok alapján.

Ezt követően Melinda Gates vagyona már legalább 1,8 milliárd dollár, Bill Gates vagyona pedig 128,6 milliárd dollárra csökken a korábbi 130,4 milliárd dollárról. Az üzletember még így is a világ negyedik leggazdagabb embere.

Melinda Gates többek között kapott 2,94 millió darab AutoNation-részvényt és 14,1 millió darab Canadian National Railway-részvényt, amelyek értéke 309 millió dollár és 1,5 milliárd dollár jelenleg.

A Cascade Investment nevű holdingcég kezeli gyakorlatilag Bill Gates vagyonát, például az alapító tulajdonában lévő Microsoft-részvényeket értékesíti. Bill Gates folyamatosan csökkenti részesedését az amerikai szoftveróriásban, ma már kevesebb mint 1 százalékos részesedéssel rendelkezik a Microsoftban.

A hétfői részvényátruházás nagy valószínűséggel már a válás körüli egyezkedés része. Azt nem tudni, hogy kötöttek-e házassági szerződést annak idején, de a válókereset szerint Bill és Melinda Gates arra kérte Washington állam bíróságát, hogy a vagyont egy szétválási szerződés alapján osszák fel, ami egy olyan dokumentum, amit jellemzően akkor írnak alá a házastársak, amikor külön élnek, de még nem váltak el. A szerződés részleteit nem tették közzé és Bill Gates szóvivője nem reagált a Forbes megkeresésére.

A Forbes 2021-es listája szerint 328 milliárdosnő él jelenleg a világon (ez 36 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt), vagyis a világ milliárdosainak 12 százaléka nő. A leggazdagabb nő Françoise Bettencourt Meyers, a L’Oreal örökösnője, több mint 73 milliárd dolláros vagyonával.

Címlapkép: Michael Short/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-467113480(1)
oroszország koronavírus járvány
koronavirus-europa-terkep-jarvany-395336
GettyImages-1211246429 (9)
koronavírus
portugália shutter
koronavírus covid magyarország immunitás

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1211246429 (9)