FONTOS Matolcsy hadjáratot hirdetett, erős pénzügyi támadástól félti Magyarországot
 
Előfizetői tartalom

Nem lanyhul az építkezési kedv, már lassan olyan drága a faanyag, mint az arany

Portfolio
Mostanában szinte minden nyersanyagnak alaposan megemelkedett az ára, legyen szó az olajról, bányaipari vagy mezőgazdasági termékekről. Az egyik leginkább felkapott termék azonban a faanyag volt, amelynek év eleje óta már majdnem megduplázódott az árfolyama, és lassan olyan drága lesz tőzsdei alapegységenként, mint egy uncia arany. Ez pedig alaposan megdobja az újonnan épített lakások költségét is, így a legtöbb építkezni vágyó amerikai már inkább a mobil fűrésztelep rejtelmeit próbálja megismerni, és magának vágni a faanyagot ahelyett, hogy azt méregdrágán megvegye a boltokban.

Minden drágul, de különösen a faanyag Valószínűleg nem sokan gondolták volna 1-2 éve, hogy egyszer majd az építkezésre alkalmas faanyag lesz a tőzsdék slágerterméke. Az építési fa ára azonban gyakorlatilag megduplázódott az év eleje óta eltelt kicsit több mint 4 hónapban. Az alábbi ábrán jól látható, hogy ezzel a fontosabb nyersanyagok közül ez a termék volt az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái