Előfizetői tartalom

Soha nem kaszáltak még akkorát a magyar biztosítási ügynökök, mint a járvány alatt

Portfolio
Tovább csökkent 2020-ban a független biztosításközvetítői piacon működő vállalkozások száma Magyarországon, a megmaradt szereplők jutalékbevétele azonban új csúcsot döntött, a nem-élet ági jutalékoknak köszönhetően. Az  életbiztosítási új szerzések értéke 6 éves mélypontra esett náluk, ez alapján úgy tűnik, inkább a meglévő életbiztosításaik megtartásával és fegyelmezett fizetésével reagáltak az ügyfelek a válságra, mintsem újak kötésével, hiszen maguk a befizetések tavaly is nőttek.

Közzétette ma a Magyar Nemzeti Bank a független biztosításközvetítőkre vonatkozó 2020-as statisztikáit. A piacon működő cégek statisztikáját tekintve feltűnő, hogy tovább csökkent a számuk, és a 2010-es csúcshoz képest 27%-os a visszaesés. A járványhelyzet kétségtelenül megnehezítette a személyes értékesítéssel foglalkozók dolgát, a tavalyi visszaesés ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés