okostelefonok
Üzlet

Elásta a csatabárdot a két elektronikai óriás

MTI
Az Ericsson és a dél-koreai Samsung elektronikai és távközlési konszern megegyezett minden szabadalmi jogi vita lezárásában és egyúttal több éves együttműködési szerződést kötöttek egymás szabadalmainak kölcsönös használatáról - jelentette be pénteken a honlapján publikált közleményben a svéd Ericsson AB.

A megállapodás értelmében a felek lezártnak tekintenek minden folyamatban lévő vitás jogi eljárást. A megállapodás részleteit az Ericsson nem hozta nyilvánosságra. Bejelentette viszont, hogy a két cég együtt fog működni a mobil távközlési technológia nyílt szabványainak a standardizálásában, a lakossági és vállalati felhasználási célból egyaránt előnyös alkalmazások kifejlesztése érdekében.

Az együttműködési megállapodás kiterjed az 5G mobil hálózati technológiákra is, beleértve a hálózati infrastruktúra fejlesztéseket és a végfelhasználói készülékeket is.

Az idén január elsejétől visszamenőleg érvényes megállapodás forgalomra gyakorolt hatását figyelembe véve az Ericsson 2,0-2,5 milliárd svéd koronás licencdíj-bevételre számít 2021-ben. Az Ericsson évente mintegy 40 milliárd svéd koronát fordít kutatási-fejlesztési kiadásokra, szabadalmi portfóliója pedig több mint 57 ezer tételt tartalmaz.

Címlapkép: Getty Images

burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
burn