richter3_forras_richter
Üzlet

Csúnyán megütötték a Richter részvényeit

Portfolio
Megütötték a mai kereskedésben a Richter részvényeit, a papírok árfolyama 5 százalékot esett. A hazai gyógyszergyártó tegnap hajnalban csalódást keltő első negyedéves számokat közölt, de a hétfői napot még egy kisebb eséssel megúszta.

Nagyot esett a mai kereskedésben a Richter árfolyama, a hazai gyógyszergyártó 5 százalékos mínuszban áll és a második legnagyobb forgalmú részvény ma a budapesti tőzsdén.

A cég tegnap hajnalban tette közzé első negyedéves számait, amelyben minden tekintetben az elemzői konszenzustól elmaradó számokat közölt. A gyengélkedés részben a bázishatással magyarázható, egy évvel ezelőtt ugyanis a járvány miatt nagy gyógyszerfelvásárlások történtek, mára azonban normalizálódott a helyzet, így év/év alapon visszaesett a kereslet. De a devizaárfolyam-változások sem kedveztek a nagy exportkitettséggel rendelkező Richternek. A magasabb fedezetű gyógyszergyártási tevékenység forgalma csökkent, ami a profitabilitást rontotta, a stratégiai üzletágnak számító nőgyógyászat termékeinek értékesítése pedig visszaesett az előző évhez képest.

Úgy tűnik, hogy a befektetőket nem nyugtatta meg az sem, hogy a negyedéves eredményeket bemutató sajtótájékoztatón a Richter vezérigazgatója, Orbán Gábor megerősítette, hogy közepes egyszámjegyű bevételnövekedést vár a menedzsment az idei évre. További jó hír volt, hogy az előző évekhez képest szokatlanul magas osztalékot fizet 2020 után a Richter (az adózott eredmény 40 százalékát).

A Richter árfolyama idén 11 százalékos pluszban áll, amivel felülteljesítő a magyar piacon, a BUX ugyanis közben 4 százalékot emelkedett. Az év első hónapjaiban valósággal szárnyalt a Richter, történelmi csúcsot döntött az árfolyam, március vége óta volt egy korrekció és inkább csak oldalazik az utóbbi hetekben az árfolyam.  A megtorpanás nem meglepő az ilyen emelkedések után, egy ilyen ralit követően nem meglepő egy profitrealizálás, amit a vártnál gyengébb gyorsjelentés csak tovább táplál.

A címlapkép forrása: Richter

izzo lampa
deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1211246429 (9)