musk
Üzlet

Esik a Tesla részvénye, gyűlnek a viharfelhők

Portfolio
A Tesla részvényei 4,7 százalékot estek a mai kereskedés megkezdése után, a komoly mínusz annak köszönhető, hogy újabb jelek mutatkoztak a vállalat kínai térségbeli problémáiról - a tegnapi rossz teljesítménnyel együtt már két számjegyű a mínusz a héten az elektromosautó-gyártó papírjánál. Mindeközben Elon Musk Twitter-követőit arról kérdezte, hogy az autógyártó elfogadja-e a dogecoin-t, mint fizetőeszközt - pár óra leforgása alatt már több, mint 2 millió válasz érkezett.

Problémák Kínában

A hivatalos kínai személyautó-szövetség, a Passenger Car Association tegnap közölte, hogy

a Tesla áprilisban 25 845 helyben gyártott járművet adott el, ami 27 százalékos csökkenés a márciusi számhoz képest.

A Reuters külön arról számolt be, hogy a Model 3 gyártója úgy döntött, hogy nem vásárol további földterületeket a sanghaji üzem mellett, mivel az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek aláássák azokat a terveket, hogy a telephelyet exportközponttá alakítsák.

A Tesla problémái Kínában egyébként még márciusban kezdődtek, amikor a Tesla elektromos járműveit kitiltották egyes katonai komplexumokból és lakótelepekről, mert aggályok merültek fel a járművek kamerái és érzékelői által gyűjtött érzékeny adatokkal kapcsolatban. Nem sokkal a tiltás nyilvánosságra kerülése után Musk egy kínai konferencián való virtuális megjelenése során azt mondta, hogy az autógyártó soha nem használná a járműveiben lévő technológiát kémkedésre.

Ezt követően áprilisban a sanghaji autókiállításon egy vásárló nagy nyilvánosságot kapott tiltakozására figyelhettünk fel, ami a helyi piacfelügyelet mélyrehatóbb vizsgálatát és a Tesla ügyfélszolgálatának heves kritikáját váltotta ki.

A Reuters az ügyet ismerő, meg nem nevezett személyekre hivatkozva azt írta, hogy mivel az elektromos járművekre Donald Trump korábbi elnök idején kivetett 25 százalékos vámok még mindig érvényben vannak, a Tesla most korlátozni kívánja Kína részesedését a globális termeléséből. A hírügynökség szerint a vállalat korábban fontolóra vette a Kínában gyártott Model 3 exportjának kiterjesztését több piacra, köztük az Egyesült Államokba is.

Az autóeladások csökkenésének hírére kimondottan érzékenyen reagáltak a befektetők, a kereskedés első órájában 4,7 százalékot zuhant a jegyzés, így

a héten már 10 százalékos a mínusz.

Ami az egész évet illeti, 2021-ben eddig 14,7 százalékos a mínusz az árfolyamnál.

tsla4,5

Folytatódik a dogecoin-őrület

Mindeközben Musk, aki az eredetileg poénnak indult dogecoin egyik legkomolyabb támogatója,

4 óra alatt több mint 2 millió válaszadót vonzott a Twitteren indított szavazására,

amely arról szólt, hogy a Tesla elkezdje-e a Shiba Inu-témájú coin elfogadását fizetőeszközként.

A jelenleg ötödik legnagyobb kriptopénz árfolyama azóta esett nagyot, hogy a cégvezér megjelent a Saturday Night Live című műsorban, és az egyik szegmensben "hustle"-ként utalt a kriptóra. Az előtte tapasztalt őrületes ralinak köszönhetően azonban továbbra is a dogecoin az idei év sztárja, 2021-ben eddig 10 400 százalékos a plusz a coinnál.

dogeee

Címlapkép: Yasin Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images

forint bankjegy getty stock
orbanerdogan
GettyImages-1233425873
roma_colosseum
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
koronavírus fertőzés kórház covid-19

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1215526952