Előfizetői tartalom

Nem elég a globális chiphiány, a merevlemezek ára is az egekbe szökhet egy új kriptodeviza miatt 

Portfolio
A háttértárak eladása terén több mint 120 millió forintos forgalomról számolt be a Portfolionak eljuttatott közleményében a hazai e-kereskedelmi piac egyik szereplője, az iPon. Ez ebben a szegmensben egészen meredek, ötvenszeres ugrást jelent, és a teljes átlagos napi forgalomnak is a háromszorosa. A felhasználók a háttértárat cserélik a legritkábban Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője szerint, jellemzően inkább csak újabb egységekkel bővítenek, végszükség esetén kerülnek ki a használatból a régi merevlemezek - éppen ezért a forgalom (eddig) kiszámítható, tervezhető volt. A HDD árak az elmúlt időszakban stagnáltak, technológiai áttörés nem történt, mindössze egy dolog változott, ami okozhatja a hirtelen megugró keresletet: egy tárolóalapú kriptodeviza, a Chia kereskedelme kezdődött meg május első hetében.

Úttörő modell a kriptobányászatnál? A kriptodevizák tündöklése számos kis-és nagybefektetőt tett gazdaggá az utóbbi szűk egy évben, de persze mint mindennek, ennek az őrületnek is megvan a maga árnyoldala: a videókártyák árának egekbe szökése miatt egyre nehezebb a helyzetük a gémereknek és az elektromosautó-gyártóknak is meggyűlik a jelenséggel a bajuk, és persze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés