GettyImages-1299388450 (1)
Üzlet

Átverhette ügyfeleit egy kriptoplatform, és minden pénzüket dogecoinra válthatta

Portfolio
New York főügyésze, Letitia James, azzal vádolta meg a Coinseed nevű kriptoplatformot, hogy az az ügyfelek megtévesztésével, azok tudta és beleegyezése nélkül válthatta át eszközeiket dogecoinra. A viccnek szánt kriptopénz ugyan nagyot ralizott, de a pórul járt befektetők a számlájukhoz sem tudnak hozzáférni a vádirat szerint.

A főügyész indítványozta, hogy azonnal állítsák le a Coinseed működését, mivel a platform folyamatosan átverheti ügyfeleit.

Az indítvány szerint a kriptoplatform április 16-án előbb bitcoinra válthatta át ügyfelei pénzét előzetes tájékoztatás nélkül, majd a nap folyamán abból dogecoint vásárolhatott.

Mindeközben pedig a Coinseed letiltotta a platform összes funkcionalitását, így a pórul járt ügyfeleknek még arra sem volt lehetőségük, hogy átutalhassák a pénzüket.

Letitia James főügyész már februárban is peres eljárást indított a Coinseed ellen, ahol a vádak szerint a társaság ügyvezetői több mint 1 millió dollárral károsíthatták meg az ügyfeleiket különböző rejtett jutalékokon, és értéktelen kriptodevizák értékesítésén keresztül. A társaságra több mint 130 panasztétel érkezett azóta.

A helyzet iróniája, hogy azóta a dogecoin egészen elképesztően teljesített, az elmúlt egy hónapban több mint 600 százalékot emelkedett, de a jelenlegi körülmények között az átvert ügyfelek nem tudnak hozzáférni a nyereségeikhez.

dogeccc

A Coinseed CEO-ja, Delger Davaasambuu szerint a vádak hamisak, mivel a társaság 2019-ben elhagyta New Yorkot, és 2018 óta nem fogadtak ügyfelet sem.

(MarketsInsider)

Címlapkép: Yuriko Nakao/Getty Images

forint bankjegy getty stock
orbanerdogan
GettyImages-1233425873
roma_colosseum
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
koronavírus fertőzés kórház covid-19

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1215526952