Előfizetői tartalom

Elég volt egy rövid üzenet Elon Musktól, beborult a bitcoin

Portfolio
Több százmilliárd dollárral csökkent pár óra leforgása alatt a kriptodeviza-piac értéke, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója úgy fogalmazott Twitteren, hogy az elektromosautó-gyártó felfüggeszti a bitcoin felhasználásával történő autóvásárlásokat. A cégvezér a coin környezetromboló hatásával kapcsolatban osztotta meg aggályait. A bejelentésre talán a vártnál is érzékenyebben reagáltak a piaci szereplők, ez azzal magyarázható, hogy kimondottan szerencsétlen volt a poszt időzítése, ugyanis nagy általánosságban kifejezetten rossz a tőkepiaci hangulat. Jelentős esés zajlott le az elmúlt néhány kereskedési napon a technológiai szektor által vezérelt indexekben, és alapvetően a vezető börzék rossz bőrben vannak, elsősorban a berobbanó inflációtól való félelem miatt.

Ez aztán a drága poszt Ma magyar idő szerint hajnali fél 1 körül, mielőtt Musk az ominózus bejelentést tette, a teljes kriptodeviza-piac értéke 2,43 ezer milliárd dollár körül volt. Kevesebb, mint 2 órára rá azonban a piaci kapitalizáció 2,06 ezer milliárd dollár körüli értékre esett a CNBC szerint, ami mintegy 365,85 milliárd dolláros mínuszt jelent 2 óra leforgása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés