Előfizetői tartalom

Lehet adni AstraZeneca-vakcinára Pfizer-vakcinát? Közzétették az első adatokat

Portfolio
A vakcinák keverése nagyobb valószínűséggel okoz mellékhatásokat egy folyamatban lévő klinikai vizsgálat előzetes adatai alapján – írja a CNBC a neves brit orvosi lapban, a The Lancetben publikált cikk alapján. Az Egyesült Királyságban folyó nagylétszámú, Com-COV elnevezésű vizsgálat során azok az önkéntesek, amelyeknél keverték az oltóanyagokat, nagyobb arányban produkáltak enyhe és mérsékelt erősségű mellékhatásokat.

A világ első olyan klinikai vizsgálatát, amely a vakcinák mixelésének hatásait tanulmányozza, a brit kormány rendelete el és az Oxfordi Egyetem vezeti. Az egyetem 7 millió fontos állami támogatást kapott a klinikai vizsgálatokra.   A résztvevők a Com-COV elnevezésű program során egy dózis AstraZeneca-oltást kaptak, amit négy héttel később egy dózis Pfizer oltás követett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés