FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Az Apple beszállítójával fog elektromos autókat gyártani a Tesla egyik riválisa

Portfolio
A Fisker nevű elektromos autókat gyártó startup megállapodást írt alá az iPhone-okat gyártó tajvani Foxconnnal egy új elektromos jármű közös fejlesztéséről és gyártásáról. A Fisker márkanév alatt Észak-Amerikában, Európában, Kínában és Indiában értékesíteni tervezett autó gyártása az Egyesült Államokban 2023 végén indulhat. Számos részletet, köztük az autó típusát és a leendő gyártóüzemek helyét a két vállalat nem hozta nyilvánosságra.

A Fisker a közös programot Project PEAR-nak nevezi el, ami a Personal Electric Automotive Revolution rövidítése. Henrik Fisker, a Fisker elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy a PEAR-jármű lesz a "következő nagy dolog az autótervezésben", egy olyan autó, amely egyszerre "érzelmileg vonzó" és "környezetbarát". A két vállalat februárban írt alá egy szándéknyilatkozatot, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés