szingapur
Üzlet

Koronavírus: Szingapúr újra szigorít, nem lesz utazási buborék

Portfolio
Szingapúr ismét szigorít a koronavírusos esetek felfutása miatt és közölték, hogy elhalasztják a május 26-án elindítani tervezett utazási buborékot Hongkonggal. A hír a tőzsdén is esést indított el, a szingapúri index 3 százalékos mínuszban áll a ma reggeli kereskedésben.

Az új esetek aggasztó emelkedése miatt Szingapúrban ismét letiltották a vendéglátóhelyeken a helyi fogyasztást és a gyülekezést 2 főben korlátozták a korábbi 5 helyett, valamint utasítottak mindenkit, aki tud otthonról dolgozni, hogy vonuljon home office-ba. A május 26-án elindítani tervezett utazási buborékot pedig nagy valószínűséggel halasztani kénytelenek.

A Szingapúr-Hongkong közötti légiközlekedési buborék lehetővé tette volna, hogy a két város között utazók elkerüljék a karanténkötelezettséget. Szingapúr és Hongkong is fontos ázsiai légiközlekedési csomópont, és mivel belföldi forgalmuk nincs, így nagyban függenek a nemzetközi utasforgalomtól, amit a járvány súlyosan érintett.

Szingapúr közlekedési minisztere elmondta, hogy mindössze néhány új koronavírusos esetet regisztráltak Hongkongban, de Szingapúrban emelkednek az esetszámok és valószínűleg nem fogják tudni teljesíteni azt a szintet, ami a buborék elindításához szükséges május 26-án. A korábbi egyezség szerint a karanténkötelezettséget csak akkor függesztik fel, ha a lokális koronavírusos esetek 7 napos mozgóátlaga nem haladja meg az ötöt. Szingapúrban csütörtökön 24 új esetet jegyeztek fel, közülük 4 esetén nem találtak kontaktot a korábban regisztrált fertőzöttekkel. (Eddig összesen a járvány kitörése óta 61 453 esetet regisztráltak és 31 halálesetet.) Hongkongban 3 új fertőzöttet találtak az elmúlt napon, ezzel az első betegük óta 11 818 főre emelkedett a koronavírusos esetek száma és 210 halálesetet kapcsoltak a koronavírushoz.

Különösen érzékenyen érintette a bejelentés az utazási szektor részvényeit, a Singapore Airlines árfolyama például 6,7 százalékot zuhant a ma reggeli kereskedésben, míg a SATS nevű, légiközlekedési cateringgel és földi kiszolgálással foglalkozó vállalat papírjai 6,5 százalékot estek.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

forint ezres
medvetozsdebika_frankfurtitozsde
a moore hungary menedzsmentje
hacker
benzin
peking kina
GettyImages-1233503994
hitel

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
a moore hungary menedzsmentje