sharenow
Üzlet

Megduplázta árbevételét a ShareNow

MTI
A járvány ellenére megduplázta árbevételét tavaly a ShareNow autómegosztó vállalat, amely idén is hasonló ütemű bővülésre számít - közölte a cég az MTI-vel.

A cég nettó árbevétele tavaly meghaladta a 345,7 millió forintot az előző évi 160,2 millió forintot követően. Két év alatt az autópark darabszáma 210-ről 350-re nőtt, és mára már három különböző elektromos modell is elérhető a kínálatban.

A flottaméret növelése mellett cél, hogy folytatva a megkezdett bővítéseket Budapest egyre több külső kerületének, akár agglomerációjának is mobilitási megoldást kínáljanak. Az alkalmazottak létszáma tavaly 25-re nőtt az előző évi 15-ről, az eredeti tervekhez képest is nagyobb mértékű bővüléssel.

A fokozódó kihasználtságot mutatja, hogy az átlagos használat 70 százalékkal, 48 percre nőtt az indulás évében mérthez képest. Noha a bérlések zöme továbbra is percalapú, folyamatosan emelkedik a többnapos utak aránya.

Közölték: mobilitási szolgáltatóként a korlátozásoknak közvetlen és azonnal érezhető hatása volt a megosztott autók kihasználtságára az adott időszakban. Azokban a hetekben, amikor drasztikusan visszaesett a kereslet, felszabaduló kapacitásaikkal a védekezést támogatták: az első hullám idején autókat bocsátottak többek között a Dél-pesti Centrumkórház illetve a Máltai Szeretetszolgálat rendelkezésére, a második hullám idején pedig a budapesti pedagógusoknak ajánlottak fel ingyenes használatot.

A korlátozások enyhítésével azonnal megnőtt a mobilitási igény, így idén az előző évihez hasonló, jelentős növekedésre számít a cég mind a szolgáltatást, mind a teljes autómegosztó szektort figyelembe véve.

A Share Now a BMW és a Daimler 50-50 százalékos tulajdonú közös vállalata. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a ShareNow-t. Európában 16 városban elérhető a szolgáltatás, csaknem 11 ezer autóval, amelyből 2900 teljesen elektromos. A mintegy hárommillió ügyfelet számláló ShareNow négy városban kizárólag elektromos autókat üzemeltet, 10 városban pedig részben elektromos az autóflotta, amivel a cég egyike a legnagyobb elektromos autómegosztóknak. A budapesti székhelyű ShareNow Magyarország 350 autót számláló flottával üzemel 2019 áprilisa óta, 40 ezer regisztrált felhasználója van.

Címlapkép: Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images

unios kulugyi tanacs210618
GettyImages-1233503994
GettyImages-1231654214
forint ezres
stefan lovfen svedorszag210619
hong kong
wall street
nagy britannia buckingham palota

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
a moore hungary menedzsmentje