eeszt
Üzlet

Volt, aki már le tudta tölteni a mobilos védettségi alkalmazást, de annak sem működik

Portfolio
A csütörtöki Kormányinfón elhangzott, hogy rövidesen élesítik majd azt a kész mobilapplikációt, amelyen keresztül gyorsan és kényelmesen lehet igazolni az oltottságot. Közben elvileg csütörtök este meg is jelent az applikáció a mobilos alkalmazás-boltokban, amit többen le is tudtak tölteni, de beszámolók szerint ma nem igazán működőképes – írja a Telex és a 444 is.

A Telex szerint volt, akit már regisztrálni sem engedett az EESZT-applikáció, és akiknek csütörtökön sikerült a regisztráció, azoknál sem működött péntek reggel az alkalmazás. A 444 arról számol be, hogy egy olvasójuk jelzése szerint a regisztrációt többször újra kellett kezdenie, mert hibás adatokra hivatkozva nem fogadta el a beírt adatokat, majd amikor elindult az app, a PIN-kód megadása után az átirányított oldal nem töltött be.

A Kormányinfó tegnapi tájékoztatása szerint a beoltottak két módon tudják majd igazolni a védettségüket: egyrészt a védettségi igazolványuk (plasztiklap) felmutatásával, amelynek QR-kódját leolvassuk az ellenőrzést segítő applikáció segítségével, másrészt az említett mobilapplikációban keletkező QR-kód felmutatásával. Ezt a kódot úgy lehet előállítani, hogy az Androidos, vagy IOS-es készülékre le kell tölteni az applikációt (az EESZT oldalán ügyfélkapus bejelentkezés után válik elérhetővé a felületen MOBILAPPLIKÁCIÓ menüpontban).

Az applikáció első használata során az EESZT-ben regisztrálni kell, ehhez be kell majd lépni az EESZT lakossági portáljára egy ún. KAÜ-azonosítóval (Központi Azonosítási Ügynök, KAÜ). Az egyszerű regisztrációs folyamat tartalmaz egy ügyfélkapus azonosítási lehetőséget, majd meg kell adni egy 6 jegyű PIN-kódot és ezután a telefonunkon csak ezt a 6-jegyű PIN-kódot kell majd használni ahhoz, hogy láthatóvá váljon az oltással kapcsolatos információ a rendezvényre megérkezve.

A védettség ellenőrzéséhez pedig egy külön applikációt fejlesztett a kormány (EESZT Covid Control), amelyen keresztül kötelessége például a rendezvények lebonyolítóinak, az éttermek üzemeltetőinek meggyőződni a vendégek védettségéről a belépést megelőzően.

Fontos tudni, hogy mind a plasztikkártya, mind a mobilapplikáció alkalmas az oltás tényének az igazolására, de hogyha valaki a korábbi betegségéből eredően jogosult a védettségi igazolványra, akkor ezt csak a plasztikkártyával jelezheti. Ha valaki nem veszi fel a második oltását (a kétdózisos vakcinákból), akkor egy meghatározott idő után az EESZT-ben érvénytelenítik a védettségi igazolványt, amely a QR kód leolvasásakor (akár a plasztiklapon, akár a mobilapplikációban) meg fog jelenni.

A címlapkép forrása: Google Play

orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114
mobilrecash
oltás vakcina védettségi igazolvány utazás

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
cristiano ronaldo