Előfizetői tartalom

Bajosan utazhatnak Ausztriába azok, akiket keleti vakcinákkal oltottak

Portfolio
Ausztria nem fogadja el a keleti vakcinákat, azonban ez nemcsak az országba utazó magyaroknak, hanem az osztrák állampolgároknak is gondot okozhat, hiszen Szerbiában külföldieket is oltanak, és vannak köztük osztrákok, akik ott Sinopharm vagy Szputnyik vakcinákban részesültek. Nekik nem javasolja az osztrák Egészségügyi Minisztérium, hogy újra beoltassák magukat valamelyik EMA-engedélyezett vakcinával, mert az újraoltás egészségügyi hatásairól nem rendelkeznek elég tudományos adattal, így egyelőre ők is csak teszttel igazolhatják magukat.

Az osztrák Zöld Kártyát amely lehetőséget biztosít éttermek, szálláshelyek, strandok és sok más közösségi tér látogatására Ausztriában csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinával oltottak kaphatják meg - írta meg a 444.hu. A kártya igazolja, hogy valaki alacsony járványügyi kockázatot jelent, azt háromféle módon lehet megkapni: aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés