The_2030_Calculator_by_Doconomy_Tshirt
Üzlet

A jövő vásárlása? - Elkészült a szén-dioxid kalkulátor, ami később a pólónk címkéjén mutathatja annak ökolábnyomát

Portfolio
Egyedi szén-dioxid kalkulátort fejlesztett a svéd impact-tech startup, a Doconomy, a klímavédelem ösztönzésére, és hogy lehetővé tegye a termékek közötti választást azok ökológiai lábnyoma alapján. A 2030 Kalkulátor létrehozásában a pozsonyi székhelyű technológiai vállalkozás, a Vacuumlabs volt a segítségükre.

A 2030 Kalkulátor egy szabadon elérhető digitális eszköz az ökológiai lábnyom kiszámításához. A Vacuumlabs által megalkotott szoftverfejlesztő készlet, banki vagy egyéb intézményi applikációkba integrálva segít a vásárlóknak, hogy költési kategóriák szerint tájékozódhassanak a beszerzett (bármilyen jellegű, nem csak ruházati) termékekhez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátásról. A Doconomy cég az úgynevezett DO Black hitelkártyájáról vált ismertté, ez a kártya nem a rendelkezésre álló hitelkeretet figyeli, hanem a tulajdonos által vásárolt termékek szén-dioxid-kibocsátását számon tartva korlátozza a költéseket.

Hogyan működik a 2030 Kalkulátor?

A 2030 Kalkulátor egy online eszköz, amelyet bármely márka vagy gyártó használhat termékei ökológiai lábnyomának gyors kiszámításához. A kalkulátor minden információt megjelenít, a felhasznált alapanyagoktól kezdve, a csomagoláson és a szállításon át a gyártási folyamat során felhasznált energiamennyiségig bezárólag.

A vásárlók így már nem csak az ár és a minőség alapján hasonlíthatják össze a termékeket, hanem azok ökológiai lábnyomát is figyelembe vehetik a választáskor, amely régóta várt elmozdulást okozhat a fogyasztói viselkedésben.

„Bár a pénz még mindig világunk egyik mozgatóereje, változtathatunk annak felhasználási módján. Ezért sem volt kérdéses számunkra a Doconomy-val való partnerség. Három fejlesztőnk három hónap alatt elkészítette a 2030 Kalkulátort, és jelenleg is dolgozunk a Doconomy-val további projekteken.” - mondta el Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs társalapítója.

A végcél a termékek ökológiai lábnyomának címkéken történő megjelenítése

A Doconomy célja, az UNFCCC (az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye) partnereként, hogy a kalkulátor segítségével bevezethető legyen a termékek ökológiai lábnyomának címkézése, a tudatos fogyasztói magatartás megalapozásához. Mivel az üvegházhatású gázok keletkezésének több mint 60%-a az emberi fogyasztáshoz köthető, a cég olyan eszközöket hoz létre, amelyek segítenek az egyéneknek abban, hogy megértsék az ökológiai lábnyomra gyakorolt hatásukat, és csökkentsék azt, tudatos vásárlási döntéseikkel. A kezdeményezéshez a vállalatok és más szervezetek együttműködésére is szükség van, vagyis hogy kiszámolják az ökológiai lábnyomukat és megosszák az adataikat.

GettyImages-1233503994
GettyImages-91442935
vizsgaterem210618
btc
unios kulugyi tanacs210618
GettyImages-1231654214
forint ezres
stefan lovfen svedorszag210619

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
a moore hungary menedzsmentje