tesla
Üzlet

Elon Musk földbe döngöli a bitcoint, megy vele minden a levesbe

Portfolio
Elon Musk pálfordulását követően csúnya esés alakult ki a kriptodevizák piacán, miután a Tesla-vezér keményen nekiment a korábban általa népszerűsített bitcoinnak. Természetesen a kriptopiacon továbbra is annyira meghatározó eszköz a bitcoin, hogy ez magával rántotta a többi kriptodevizát is, miközben Elon Musk háborút vívott hétvégén a kriptósokkal Twitteren.

Tovább folytatódott a napokkal ezelőtt indult esés a kriptodevizák piacán, amelynek elsődleges kiváltó oka, hogy Elon Musk nyilvánosan nekiment a bitcoinnak. Ezt először május 12-én tette, mikor bejelentette, hogy többé nem fogad el a Tesla bitcoint az autóiért. A bejelentést követően mostanáig 21 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama.

btc

Természetesen a bitcoin rántott magával mindent, a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező ethereum árfolyama 17 százalékot esett ugyanezen az időtávon.

eth

Egy másik nagy vesztese az elmúlt időszaknak a Chainlink, melynek árfolyama 21 százalékot esett múlt szerda óta.

link

A bitcoin cash árfolyama közel 30 százalékot zuhant a vizsgált időszakban.

bch

De menjünk kicsit vissza az időben, az egész ott kezdődött, hogy a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint, a továbbiakban pedig el fogja fogadni, mint fizetőeszközt az autóiért. Már ekkor egyébként sokan támadták Muskot, hiszen idáig is ismert volt, hogy a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása a hálózat méretéhez képest relatíve magas, és a bányászok nagy része Kínában található, ahol sok esetben szénerőművek állítják elő a szükséges áramot.

Azt nem tudni, hogy a kritikák hatására-e, de Musk végül beadta a derekát és múlt hét szerdán bejelentette, hogy a Tesla többé nem fogja elfogadni a bitcoin, mint fizetőeszközt.

Ezt követte még egy másik poszt is, amelyben Musk egy ábrát is mellékelt, ami a Bitcoin-hálózat áramfogyasztását mutatja meg.

Aztán jött még egy poszt, amiben elmondta, hogy hisz a kriptóban, de ez nem vezethet a fosszilis tüzelőanyagok, különösen a szén felhasználásának masszív növekedéséhez.

Ezek után persze a hétvége sem volt nyugodt Elon Musk számára, az egyik twitterező felvetette, hogy a bitcoinosok meg fognak lepődni, mikor következő negyedévben rájönnek, hogy a Tesla eladta a bitcoinjait. Erre érkezett Musk egyszavas válasza: valóban.

Ekkor igazi eladói hullám indult meg, hiszen sokan úgy értelmezték Musk válaszát, hogy a Tesla eladhatta, vagy eladná a meglévő bitcoinjait.

Néhány órával ezelőtt viszont Musk lehűtötte a hangulatot és a következőt tweetelte:

Tehát a Tesla nem adta el a bitcoinjait, amivel némileg sikerült megnyugtatni a piacot.

A hétvégi kereskedés felpörgött, és komoly likvidálásoknak nézünk elébe a tőzsdéken. Lezárom a short-bitcoin/long-ethereum trade-et és az oldalvonalról figyelek. Úgy érzem, hogy itt tényleg le kell ülepednie a pornak

- mondta Chris Weston a melbourne-i Pepperstone brókercégtől.

Címlapkép: Win McNamee/Getty Images

joe biden
Tőzsde - Bull Bear
joe biden vlagyimir putyin
forint bankjegy
Elárulta a Transferwise, mire készülnek Magyarországon
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
budapest