tesla
Üzlet

Elon Musk földbe döngöli a bitcoint, megy vele minden a levesbe

Portfolio
Elon Musk pálfordulását követően csúnya esés alakult ki a kriptodevizák piacán, miután a Tesla-vezér keményen nekiment a korábban általa népszerűsített bitcoinnak. Természetesen a kriptopiacon továbbra is annyira meghatározó eszköz a bitcoin, hogy ez magával rántotta a többi kriptodevizát is, miközben Elon Musk háborút vívott hétvégén a kriptósokkal Twitteren.

Tovább folytatódott a napokkal ezelőtt indult esés a kriptodevizák piacán, amelynek elsődleges kiváltó oka, hogy Elon Musk nyilvánosan nekiment a bitcoinnak. Ezt először május 12-én tette, mikor bejelentette, hogy többé nem fogad el a Tesla bitcoint az autóiért. A bejelentést követően mostanáig 21 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama.

btc

Természetesen a bitcoin rántott magával mindent, a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező ethereum árfolyama 17 százalékot esett ugyanezen az időtávon.

eth

Egy másik nagy vesztese az elmúlt időszaknak a Chainlink, melynek árfolyama 21 százalékot esett múlt szerda óta.

link

A bitcoin cash árfolyama közel 30 százalékot zuhant a vizsgált időszakban.

bch

De menjünk kicsit vissza az időben, az egész ott kezdődött, hogy a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint, a továbbiakban pedig el fogja fogadni, mint fizetőeszközt az autóiért. Már ekkor egyébként sokan támadták Muskot, hiszen idáig is ismert volt, hogy a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása a hálózat méretéhez képest relatíve magas, és a bányászok nagy része Kínában található, ahol sok esetben szénerőművek állítják elő a szükséges áramot.

Azt nem tudni, hogy a kritikák hatására-e, de Musk végül beadta a derekát és múlt hét szerdán bejelentette, hogy a Tesla többé nem fogja elfogadni a bitcoin, mint fizetőeszközt.

Ezt követte még egy másik poszt is, amelyben Musk egy ábrát is mellékelt, ami a Bitcoin-hálózat áramfogyasztását mutatja meg.

Aztán jött még egy poszt, amiben elmondta, hogy hisz a kriptóban, de ez nem vezethet a fosszilis tüzelőanyagok, különösen a szén felhasználásának masszív növekedéséhez.

Ezek után persze a hétvége sem volt nyugodt Elon Musk számára, az egyik twitterező felvetette, hogy a bitcoinosok meg fognak lepődni, mikor következő negyedévben rájönnek, hogy a Tesla eladta a bitcoinjait. Erre érkezett Musk egyszavas válasza: valóban.

Ekkor igazi eladói hullám indult meg, hiszen sokan úgy értelmezték Musk válaszát, hogy a Tesla eladhatta, vagy eladná a meglévő bitcoinjait.

Néhány órával ezelőtt viszont Musk lehűtötte a hangulatot és a következőt tweetelte:

Tehát a Tesla nem adta el a bitcoinjait, amivel némileg sikerült megnyugtatni a piacot.

A hétvégi kereskedés felpörgött, és komoly likvidálásoknak nézünk elébe a tőzsdéken. Lezárom a short-bitcoin/long-ethereum trade-et és az oldalvonalról figyelek. Úgy érzem, hogy itt tényleg le kell ülepednie a pornak

- mondta Chris Weston a melbourne-i Pepperstone brókercégtől.

Címlapkép: Win McNamee/Getty Images

orbán viktor semjén zsolt parlament
búza
forint191231
GettyImages-1211246429 (10)
gme
varga mihály etp
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
GettyImages-1211246429 (10)