Előfizetői tartalom

Rekord negyedévet szállított az Alteo, sikeresek voltak az elmúlt időszak befektetései

Portfolio
Rekord eredményeket szállított az Alteo az első negyedévben, amely az elmúlt időszak befektetési döntéseinek sikerességét, valamint az ESG-szemléletű stratégia jelentőségét mutatja. Minden fontos soron javulás látható az elmúlt év azonos időszakához képest, különösen az EBITDA és a nettó eredmény ugrott nagyot, de az árbevétel is növekedett. A bővülés elsődlegesen a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központ kimagasló teljesítményének köszönhető, de a tavaly megvásárolt szélerőműpark és a felújított gibárti vízerőmű többleteredménye is hozzájárult ehhez. A koronavírus-járvány továbbra sem volt érdemi hatással a társaság működésére.

Nagyot nőtt az eredmény, sikeres befektetések Az első negyedéves konszolidált árbevétel a tavalyi év azonos időszakához képest 5 százalékkal növekedett 9 058 millió forintról 9 484 millió forintra. Elsősorban a Kiskereskedelmi szegmens magasabb bevételei, az Alteo Szabályozási Központ szignifikánsan növekvő bevételei, valamint a befejeződött beruházások és felvásárlások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés