burry
Üzlet

Masszív short pozíciót vett fel a Teslában a befektető, aki megjósolta a pénzügyi válságot

Portfolio
Micheal Burry, a Big Short című könyvből és filmből ismert befektető, aki megjósolta a 2008-as pénzügyi válságot, masszív short pozíciót épített ki a Teslában az előző negyedévben, viszont az általa irányított Scion Asset Management optimista több nagy technológiai részvényre, és a kötvényhozamok emelkedésére is számít.

A Wall Street-i hedge fundok negyedévente közzéteszik a pozícióik változását és az előző negyedévben talán az egyik legizgalmasabb ilyen a Michal Burry által irányított Scion Asset Managementhez tartozott. Először is, még csak nyoma sincs Burry korábbi érdeklődésének a Gamestopban vagy bármely más "Reddit" részvényben: feltételezhető, hogy az ottani nyereséget már régen realizálta.

Burry 2020. negyedik negyedévi 13F-jával való összehasonlítás hatalmas fluktuációt mutat: az alap december 31-i 23 pozíciójából mindössze 8 volt még mindig a Scion könyveiben.

Burry első negyedévi új pozícióira rátérve (amelyek értéke az EDGAR szerint március 31-én 1,35 milliárd dollár volt), elég sok meglepetést találunk, kezdve egy hatalmas put pozícióval a Teslában, ahol Burry mintegy 800 100 Tesla-részvényre szóló putot vásárolt, amelyek névleges egyenértéke alig több mint 530 millió dollár, így ez nem csak a legnagyobb pozíciója,

hanem nominálisan nagyjából a teljes portfóliója 40 százalékának felel meg.

A következő dolog, ami feltűnik, hogy Burry jelentősen optimista két FAAMG óriásra, az Alphabetre és a Facebookra, amelyekben a Scion most valamivel több, mint egyenként 160 millió dollárnyi call opciót birtokol, ami 80 000 Alphabet és 550 000 Facebook részvénynek felel meg.

Figyelemre méltó új, jelentős pozíciók közé tartoznak a CVS és a Netapp calljai; Burry emellett megduplázta meglévő call pozícióját a Kraft Heinzben, ahol összesen 1,174 millió részvényegyenértéket birtokol call opciókon keresztül. Burry emellett növelte kitettségét az energia- és pénzügyi szektorban, beleértve az Occidentalt, a Precision Drillinget, a Scorpio Tankerst, a Genco Shipping, valamint több biotechnológiai/gyógyszeripari nevet, mint például a Zymeworks, a Marinus Pharma és az Aerpio Pharma.

De talán ami a leginkább figyelemre méltó Burry hatalmas Tesla-shortja mellett, az az agresszív pozícionálása az infláció megugrására a különböző kötvény ETF-ekben felvett pozícióival.

Összefoglalva: Burry a Tesla esését várja, míg az Alphabetben és a Facebookban felértékelődési potenciált lát, valamint kötvényhozamok emelkedésére számít.

Az alábbi táblázat a Scion legutóbbi 13F-jét foglalja össze, az új pozíciókat zölddel, a meglévő pozíciók csökkentését pedig pirossal jelölve.

Scion 13F Q1 2021_0
Forrás: ZeroHedge, SEC Edgar

(ZeroHedge)

Címlapkép: Getty Images

Ukrajna
orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114
mobilrecash

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
cristiano ronaldo