Bitcoin
Üzlet

Rekord mértékű tőke áramlott ki a bitcoinból múlt héten

Portfolio
A bitcoinból rekord mértékű tőkekiáramlást mértek múlt héten, mivel a befektetők az olyan kriptoeszközökbe diverzifikáltak inkább, amelyek saját hálózatán új fejlesztések vannak, mint például az ethereum - mutatták a CoinShares digitális devizakezelő adatai.

A bitcoin termékek és alapok kiáramlása összesen 98 millió dollárt tett ki, ami a teljes kezelt vagyon (AUM – assets under management) 0,2 százalékát jelenti. Az év során a teljes bitcoin-beáramlás 4,3 milliárd dollárt tett ki. 2020-ban a befektetők 15,6 milliárd dollárt pumpáltak a bitcoin termékekbe és alapokba, míg az ethereum tőkebeáramlása közel 2,5 milliárd dollárt ért el - mutatták az adatok.

A bitcoin árfolyama azóta, hogy április közepén elérte a történelmi csúcsát alig 65 000 dollárnál, 30 százalékot esett.

btccccc

Bár az AUM mindössze 0,2 százalékát tette ki, a múlt heti minden idők legnagyobb mértékű kiáramlása volt a bitcoin befektetési termékekből, ami figyelemre méltó

- mondta Matt Weller, a Forex.com globális piackutatási vezetője.

A szakember hozzátette, hogy a Bitcoin-hálózat vélt környezeti költségei egyre nagyobb szerepet kapnak a narratívában, ami növeli az ethereum relatív vonzerejét, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy az Ethereum-hálózat hamarosan átáll a kevésbé energiaigényes proof-of-stake konszenzusra.

Az ethereum, a piaci kapitalizáció tekintetében második legnagyobb kriptopénz, a múlt héten továbbra is szolid, 26,5 millió dolláros beáramlást könyvelhetett el, idén pedig eddig összesen 910 millió dollárt. A kriptodevizát erősítette az Ethereum-alapú decentralizált pénzügyi alkalmazások használatának megugrása, amelyek többek között megkönnyítik a kriptodeviza alapú hitelezést.

Az Ethereum a múlt héten 4372,7 dolláros rekordárfolyamot ért el, de ehhez képest mostanáig közel 20 százalékot esett az árfolyam, viszont 2021-ben még így is 375 százalékkal került feljebb a jegyzés.

eth

A CoinShares szerint az összes többi digitális eszköz is jelentős tőkebeáramlást tapasztalt a legutóbbi héten, például a Cardano és a Polkadot.

(Reuters)

Címlapkép: Shutterstock

parlament getty stock
lisztbogár lárva rovar eledel
paks 2
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
elektromos tolto 5 perc alatt 210307
vakcina pfizer oltópont koronavírus

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
lisztbogár lárva rovar eledel