bitcoin_kriptopénz
Üzlet

Sok zöldfülű keze megremegett, de az igazi veteránok csak még inkább betáraztak bitcoinból

Portfolio
Az elmúlt egy hétben több mint 20 százalékot esett a bitcoin árfolyama, miután Elon Musk, a Tesla vezére hadjáratot indított a kriptopénz ellen Twitteren. Az esés - amely a mostani rali során az eddigi legnagyobb korrekció - úgy tűnik elbizonytalanította az új belépőket, míg a tapasztaltabbak keze nem remegett meg – derült ki a Glassnode új anyagából.

A blokkláncadat- és szolgáltató szerint Musk tweetjei "széles körű zavart" okoztak a piacokon. A Glassnode arról számolt be, hogy a blokkláncon "a reakciók kettéválását" figyelték meg. Az újoncok pánikszerűen eladnak és veszteségeket realizálnak, míg a hosszú távú befektetők - akiket kriptopénz-párbeszédben "Hodlereknek" neveznek – tartják a pozíciójukat, vagy tovább vásárolnak.

A bitcoin árfolyam ma 3,8 százalékot emelkedett, míg idén 56,2 százalékos pluszban van. Az április 14-i történelmi csúcshoz képest közel 30 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama.

btccccc

A Glassnode felhívta a figyelmet a Spent Output Profit Ratiora vagy SOPR-re - egy olyan mérőszámra, amely azt méri, hogy a bitcoin tárcák nyereséggel vagy veszteséggel értékesítenek-e, miközben figyelembe veszi a teljes piacot, de kiszűri az egy óránál rövidebb élettartamú coinokat - és a Short-Term Spent Output Profit Ratiora vagy STH-SOPR-ra, amely kiszűri a 155 napnál fiatalabb coinokat.

Mindkét mutató 1,0 alá csökkent, ami a Glassnode szerint azt mutatja, hogy az összesített veszteségek realizálásra kerültek a láncban.

onchain1
Forrás: Glassnode

A pánikszerű eladásra utal az az 1,1 millió cím is, amely a korrekció során az összes birtokolt coinját eladta.

Az on-chain elemzőcég azonban rámutatott, hogy a jelenlegi csúcson a rövid távú befektetők tulajdonában lévő coinok mind mennyiségben, mind a forgalomban lévő kínálat százalékában alacsonyabbak, mint amit a 2017-es rali során megfigyeltek.

Az új befektetőknél lévő coinok a forgalomban lévő kínálat 28 százalékát tették ki, ami 9 százalékkal kevesebb, mint a 2017-es csúcs idején tapasztalt.

onchain2
Forrás: Glassnode

A Glassnode rámutat, hogy a hosszútávú befektetők belevesznek a piac gyengeségébe, kiemelve az akkumulációs bitcoin-címeket, amelyeknek legalább két beérkező tranzakciója van, de soha nem csökkentették a pozíciójukat.

A Glassnode szerint a hosszú távú befektetetők jelenlegi több mint 2,4 millió bitcoinnal rendelkeznek, ami a forgalomban lévő kínálat 8 százaléka. Ez a szám nagyobb, mint a 2017-es csúcs idején, ami azt jelzi, hogy a coinok nagy része illikvid, úgynevezett cold storage-ba került, és ez a tendencia szilárdan áll.

onchain3
Forrás: Glassnode

Erős jelek utalnak arra, hogy a rövidtávú befektetők pánikszerűen eladnak, azonban a hosszútávon gondolkodók beszállnak, hogy belevegyenek a mélypontba, és a bizalmuk nagyrészt megingathatatlan

– zárja le az elemzést a Glassnode.

(Benzinga)

Címlapkép: Shutterstock

Ukrajna
orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114
mobilrecash

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
cristiano ronaldo