FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

Sok zöldfülű keze megremegett, de az igazi veteránok csak még inkább betáraztak bitcoinból

Portfolio
Az elmúlt egy hétben több mint 20 százalékot esett a bitcoin árfolyama, miután Elon Musk, a Tesla vezére hadjáratot indított a kriptopénz ellen Twitteren. Az esés - amely a mostani rali során az eddigi legnagyobb korrekció - úgy tűnik elbizonytalanította az új belépőket, míg a tapasztaltabbak keze nem remegett meg – derült ki a Glassnode új anyagából.

A blokkláncadat- és szolgáltató szerint Musk tweetjei "széles körű zavart" okoztak a piacokon. A Glassnode arról számolt be, hogy a blokkláncon "a reakciók kettéválását" figyelték meg. Az újoncok pánikszerűen eladnak és veszteségeket realizálnak, míg a hosszú távú befektetők - akiket kriptopénz-párbeszédben "Hodlereknek" neveznek – tartják a pozíciójukat, vagy tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés