vedettsegigazolvnay
Üzlet

Venni kell a Nyomda részvényeit a Wood elemzője szerint

Portfolio
Változatlan célár mellett továbbra is vételre ajánlja a Nyomda részvényeit a Wood a vállalat tegnap, piaczárás után publikált első negyedéves gyorsjelentését követően – derül ki a ma reggeli elemzésből. A 1424 forintos célár a jelenlegi árfolyamról 6,7 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A Nyomda minden szegmensében visszapattanás volt érzékelhető az első negyedévben az egy évvel korábbi, már járvány sújtotta időszakról. A biztonsági termékek bevétele 60 százalékkal, a kártyagyártásé pedig 46 százalékkal emelkedett az alacsony bázisról, a nyomtatványok gyártásából pedig 22 százalékkal volt magasabb bevétele a cégnek. A növekedéshez nagyban segítették a zárjegyértékesítések, de a védettségi igazolványok bevételei is jelentkeztek már az időszakban. Az export aránya 45 százalékra nőtt a bevételben, főként a biztonsági termékeknek köszönhetően.

A működési költségek is emelkedtek, leginkább a túlórakifizetések következtében. A személyi költségek mind év/év, mind negyedév/negyedév alapon kétszámjegyű ütemben növekedtek, de az év során normalizálódhatnak - olvasható az elemzésben. A további költségnövekedés a bevételek emelkedésével együtt növekvő helyi adók és a devizaárfolyamok miatt elkönyvelt veszteségek számlájára volt írható.

A Wood elemzőjét meglepte, hogy a nettó hitel/EBITDA-mutató 2,83-szorosra emelkedett az első negyedévben a 2020-as 2,55-szörös szintről a készpénz konverziós ciklus kitolódása miatt, de az elemző csökkenésre számít a jövőben, a korábban megszokott szintnek megfelelőre.

A Wood elemzője megerősítette a korábbi vételi ajánlását a Nyomda részvényeire a gyorsjelentést követően és nem változtatott a céláron, a célár továbbra is 1424 forint, ami a jelenlegi árfolyamról 6,7 százalékos felértékelődési potenciált jelent.  

Kereskedés ANY-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Címlapkép: MTI Fotó/Róka László

usa pénz
vakcina
Elod-Takats (1)
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vállalatfinanszírozási szakértő

Vállalatfinanszírozási szakértő

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1230121270