Előfizetői tartalom

Teljes összeomlás a kriptopiacon, eluralkodott a pánik

Portfolio
Egészen elképesztő zuhanásokat láthatunk ma a kriptovaluta-piacon, a fontosabb kriptoeszközök árfolyama 20-50 százalékot esett néhány óra leforgása alatt, az esés ma délután gyorsult be, több kriptopiaci elemző már kapitulációról beszél. A hangulatra nem volt jó hatással, amikor Elon Musk bejelentette, hogy nem fogják elfogadni az autóik vásárlásakor a bitcoint, mivel az túlságosan sok energiát fogyaszt és környezetszennyező, az atomot viszont Kínában dobták le, az országban ugyanis megtiltják a pénzügyi intézményeknek, hogy kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak, a befektetőket pedig figyelmeztették a kriptoeszközökben való kereskedés veszélyeire. Ez utóbbi hatására világszerte eladási hullám indult el a kriptoeszközökben, néhány óra alatt több száz milliárd dollárral csökkent a teljes kriptovaluta-piac mérete.

Összeomlás a kriptopiacon Egészen brutális zuhanás alakult ki a kriptovaluták piacán, a legnépszerűbb eszközök 30-40 százalékot esetek ma. Elon Musk bő egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Tesla mégsem fogja elfogadni a bitcoint, mint fizetőeszközt, majd egy sor újabb tweetet írt arról, hogy mekkora a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása. Ezek után már eleve elromlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés