richter
Üzlet

A Richter újabb gyógyszeréről mondott pozitív véleményt az Európai Gyógyszerügynökség

Portfolio
A Richter újabb készítményéről mondott pozitív véleményt az Európai Gyógyszerügynökség, és a várakozások szerint két hónapon belül döntést hozhat az Európai Bizottság a méhmióma kezelésére szolgáló készítmény törzskönyvi kérelméről.

Az Európai Gyógyszerügynökség Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére szolgáló Ryeqo nevű készítményről. A Richter közleménye szerint az Európai Bizottság a CHMP javaslatának áttekintése után mintegy 2 hónapon belül hozhat végleges döntést a törzskönyvi kérelem jóváhagyásáról. Ha ez megtörténik, akkor a gyógyszer forgalomba hozható lesz az EU országaiban.

A reprodukciós korban lévő nők több mint 25 százalékát érinti a méhmióma. Annak ellenére, hogy a betegség hosszútávú kezelést igényel, Európában jelenleg korlátozott számban állnak rendelkezésre terápiás lehetőségek és számos nő arra kényszerül, hogy a tünetek enyhítése érdekében műtéti beavatkozásnak vesse alá magát – tette hozzá Roberta Venturella, a catanzarói Magna Græcia Egyetem docense.

A Ryeqo 40 mg relugolix-et, 1,0 mg estradiol-t és 0,5 mg norethisterone acetate-ot tartalmaz a Richter közleménye szerint. A Richter tavaly felfüggesztett készítményét, az Esmyát szintén méhmióma kezelésére alkalmazták, de más hatóanyaggal, ulipristal acetate-tal működött. (Az Európai Bizottság legutóbbi döntése alapján az Esmya korlátozásokkal értékesíthető.)

Ez a héten a második pozitív hír Richter-termékekkel kapcsolatban, tegnap a Drovelis nevű, kombinált orális fogamzásgátló készítményének törzskönyvezési kérelmét hagyta jóvá az Európai Bizottság.

A Richternél a nőgyógyászat egy stratégiai üzletág, és egy újabb termékkel bővülhet a szegmens kínálata Európában. Az első negyedévben 39 milliárd forint bevétele folyt be a Richternek a nőgyógyászati értékesítésből (ebből Európa adott közel 20 milliárd forintot), ami a gyógyszergyártási bevétel több mint harmadát adta. Az üzletág bevétele közel 6 százalékkal csökkent a 2021. január-márciusi időszakban az előző év azonos időszakához képest, miután a januárban akvirált Evra értékesítése után kapott royalty és a Bemfola növekvő árbevételét ellensúlyozta az orális fogamzásgátló készítmények alacsonyabb értékesítési szintje.

A Richter árfolyama 1,4 százalékos pluszban áll jelenleg, amivel felülteljesítő a magyar tőzsdén.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)

izrael palesztine
Takarékbank_1
oroszország koronavírus járvány
montenegró járvány
fodrasz covid korona

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1211246429 (9)