FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Vegyes zárás Amerikában

Portfolio
A hét elején látott esést követően csütörtökön visszapattantak az amerikai tőzsdék, elsősorban a technológiai részvények voltak erősek tegnap, és úgy látszik, hogy az emelkedés ma is folytatódik a tőzsdéken. Ázsiában ma vegyes hangulat uralkodott a piacon, míg az európai börzék emelkedtek ma, Amerika pedig vegyesen zárt. Eközben a kriptovaluták piacán ma ismét esés látszik, főleg az altcoinok árfolyamában láthatók nagyobb elmozdulások.

Vegyes zárás lett a vége

Több mint 100 pontot emelkedett ma a Dow, de a teljes hetet így is mínuszban zárta. A Dow 0,36%-ot emelkedett a pénteki kereskedésben, az S&P 500 viszont 0,08%-kal, a Nasdaq 0,48%-kal esett, a technológiai papírok alulteljesítők voltak.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,8 százalékot emelkedett, míg a Mol 0,5 százalékot esett, a Richter 1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 1,5 százalékot gyengült.

bux

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Ma is folytatódik az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a vezető amerikai részvényindexek közül a Dow Jones 0,9 százalékkal, az S&P 500 0,6 százalékkal, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai börzék nem teljesítettek jól a hét első három napján, különösen a kriptopiacról indult pánik gyűrűződött be a részvényindexek teljesítményébe is, de tegnap már elkezdődött egy pozitív korrekció, amit segített, hogy a heti új segélykérelmek száma is alacsonyabb lett a várthoz képest. A ciklikus részvények teljesítenek egyelőre jobban ma, mint amilyen az olajipar.

spplj

Emelkedik Európa, alulteljesítő a magyar tőzsde

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, a magyar piac azonban alulteljesítő, ami részben az OTP és a Mol teljesítményének betudható. Az európai tőzsdéken az emelkedést támogatja, hogy az eurózóna feldolgozóipara 62,8 ponton állt májusban, bőven a növekedési tartományban - derül ki az IHS Markit friss beszerzésimenedzser-index közléséből. Az elemzők 62,5 pontra számítottak az áprilisi 62,9 pont után.

A szolgáltatószektor is éledezik: májusban 55,1 ponton állt az index, azaz jócskán az 50 pontos növekedési határvonal felett, vagyis a szektor helyzete javult a hónap során. Áprilisban még csak szűken a növekedési tartományban 50,5 ponttal állt a szektor indexe, a májusi adat már jóval kedvezőbb. Az elemzők nem is számítottak ekkora javulásra, 52,3 pont volt a konszenzus.

Lefordulás a magyar tőzsdén

A délelőtt végéhez közeledve lefordult a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékos mínuszban van. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül esnek, egyedül Richter árfolyama került feljebb 1 százalékkal.

Forgalmat tekintve kiemelkedően magas forgalommal esik ma az OTP, összesen 2,8 milliárd forint értékben cserétek ma gazdát a bank részvényei.

Esnek a kriptovaluták

A szerdai csúnya zuhanást követően tegnap visszapattant a kriptovaluták árfolyama, ma azonban ismét kedvezőtlen hangulat uralkodik a piacon, a bitcoin árfolyama 1 százalékot esett,

btc

míg az ethereum árfolyama 2,9 százalékkal került lejjebb,

eth

eközben az XRP 5,2 százalékot gyengült,

xrp

de a Chainlink is 5,3 százalékos mínuszban van.

link

Óvatos optimizmus Európában, nagyot esett a Lufthansa

Minimális emelkedést mutatnak az európai tőzsdék a péntek délelőtti kereskedésben, a BUX is felfelé kapaszkodik. Egyedi részvények tekintetében 6,1 esett a Lufthansa, miután vállalat második legnagyobb részvényese, a Thiele család több mint a részesedésének felét eladta.

Folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken

Többnyire emelkedés látható az európai tőzsdéken a nyitást követően, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,3 százalékkal, a CAC 0,4 százalékkal került feljebb, míg a brit FTSE kisebb 0,1 százalékos mínuszban áll.

dxxcv

Mérsékelt emelkedéssel kezdi a napot a BUX-index

A BUX-index 0,2 százalékot emelkedett a mai kereskedés megkezdését követően. A magyar blue chipek közül a Mol 0,8 százalékkal, a Richter pedig 0,6 százalékkal került feljebb. Az OTP 0,1 százalékos mínuszban nyitott, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb.

buxxxcvvb

Iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés

  • Három napig tartó eső széria szakadt meg tegnap a Wall Streeten, a Dow 0,6 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 1,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,9 százalékot emelkedett. A kedvező kereskedési hangulatot segítette, hogy a heti új segélykérelmek száma ismét csökkent, és az elemzői várakozásoknál is alacsonyabb lett: 444 ezer a várt 452 ezerrel szemben. Ez pedig továbbra is a javuló munkaerőpiacra utal.
  • Az ázsiai piacokon ezt követően vegyes teljesítményeket láttunk, a Nikkei 0,8 százalékot emelkedett, míg a sanghaji tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, a hongkongi index pedig 0,1 százalékot gyengült. Ázsia más részein is leginkább a felemás hangulat volt jellemző, dél-koreai Kospi 0,2 százalékot esett, míg a szingapúri tőzsde 0,1 százalékot emelkedett.
  • A határidős amerikai részvényindexek emelkednek, míg a határidős DAX mérsékelt, 0,1 százalékos erősödést vetít előre a pénteki piacnyitásra.
  • Gazdasági adatokat tekintve Magyarországon a Pénzügyminisztérium közzéteszi a részletes áprilisi államháztartási jelentést, az előzetes közlés szerint szufficites volt az áprilisi büdzsé. Külföldön a beszerzésimenedzser-indexekre figyelünk: a májusi részleges újranyitásokkal a szolgáltatószektor már jobb teljesítményt nyújthat, az elemzők Franciaországban és Németországban is 50 pont feletti indexre számítanak. Az európai ipar szárnyalása viszont alábbhagyhat, ami alighanem a chiphiánynak tudható be.
  • Az olaj jegyzése 0,6 százalékkal került feljebb, így a Brent ára hordónként 65,4 dolláron áll, míg a WTI típus 62,3 dollárba kerül. Az arany árfolyama tovább emelkedik ma reggel, 0,3 százalékos pluszban van a jegyzés, így a sárga nemesfém unciánkénti ára 1874,26 dollár.
  • A forint ma további erősödést mutat, egy euró ára 349,3 forint, míg a dollár 285,5 forinton áll.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Shutterstock

izzo lampa
deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1211246429 (9)