Előfizetői tartalom

Európát is elérte a faanyag őrület, elszálltak az árak

Portfolio
Az elmúlt hónapokban alaposan megemelkedett a különböző alapanyagok ára, ami begyűrűzik számos másik termék árába is, ezzel pedig hozzájárul a mostanában tapasztalt magasabb inflációhoz. Kevesen gondolták volna azonban, hogy az egyik legdurvább áremelkedés majd a faanyagok kapcsán jelentkezik, ami alaposan megdrágítja az építkezések vagy otthonfelújítások költségeit. A jelenség eddig elsősorban az Egyesült Államokat érintette, de úgy tűnik, hogy elérte Európát is. Németországban ugyanis kísértetiesen hasonló problémákkal szembesülnek a felhasználók.

Nagyon népszerű lett a faanyag Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett az építésre alkalmas faanyagok ára, így az egyik legjobban teljesítő árutőzsdei termék volt idén. Ez látható az alábbi ábrán is: A kereslet és kínálat közötti szakadékért elsősorban a koronavírus-járvány okolható. Egyrészt a járványhelyzetben számos fűrésztelep működése leállt, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés