Előfizetői tartalom

Európát is elérte a faanyag őrület, elszálltak az árak

Portfolio
Az elmúlt hónapokban alaposan megemelkedett a különböző alapanyagok ára, ami begyűrűzik számos másik termék árába is, ezzel pedig hozzájárul a mostanában tapasztalt magasabb inflációhoz. Kevesen gondolták volna azonban, hogy az egyik legdurvább áremelkedés majd a faanyagok kapcsán jelentkezik, ami alaposan megdrágítja az építkezések vagy otthonfelújítások költségeit. A jelenség eddig elsősorban az Egyesült Államokat érintette, de úgy tűnik, hogy elérte Európát is. Németországban ugyanis kísértetiesen hasonló problémákkal szembesülnek a felhasználók.

Nagyon népszerű lett a faanyag Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett az építésre alkalmas faanyagok ára, így az egyik legjobban teljesítő árutőzsdei termék volt idén. Ez látható az alábbi ábrán is: A kereslet és kínálat közötti szakadékért elsősorban a koronavírus-járvány okolható. Egyrészt a járványhelyzetben számos fűrésztelep működése leállt, miközben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái