GettyImages-1213571549 (9)
Üzlet

Megint ütik a kriptókat, mínuszabn zártak az amerikai piacok

Portfolio
Jól kezdték a hetet a vezető amerikai részvényindexek, és ma is folytatódik az emelkedés, feljebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is, bár az elmozdulások csak mérsékeltek. Az emelkedést támogatja, hogy egyrészt az elmúlt napokban a 10 éves amerikai államkötvény hozama csökkenő tendenciát mutat, másrészt Joe Biden tervezett infrastrukturális programja kapcsán is haladnak a tárgyalások. Az ázsiai piacokon szintén kedvező volt a kereskedési hangulat, míg Európában mérsékelt emelkedés látható. A kriptovaluták pedig igazi hullámvasúton vannak, meglehetősen nagy ingadozás tapasztalható az árfolyamok tekintetében. Az amerikai indexek az esti stagnálás után záráskor mínuszban álltak, a kriptovalutáknál újabb jelentős eladási hullám kezdődött.

Mínuszban zárt Amerika

Mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex mínuszban zárta a kereskedést. A Dow Jones és az S&P 500 0,2%-ot csökkent ma a tegnapi zárószinthez képest, a Nasdaq pedig épphogy mínuszba fordult a nap végére. A kriptovalutáknál is lefordulást láthatunk:

  • A bitcoin 5%-os mínuszban van,
  • az ethereum 3,45%-ot esett,
  • a dogecoin 6,2%-os mínuszt mutat este,
  • és a legtöbb kriptodeviza szintén jelentős mínuszban van.

Az előző hetekben nagy volt a mozgás a kriptodevizáknál, de este inkább erősödés volt rájuk a jellemző. Úgy látszik, újabb fordulatnak vagyunk tanúi.

Amerikában nincs nagy mozgás

A vezető amerikai indexek a tegnapi zárószint környékén tartózkodnak, a Nasdaq kompozit indexe 0,05%-ot tudott emelkedni, a Dow és az S&P 500 enyhe mínuszban vannak. A kriptopiacon is nagyobb a nyugalom, mint múlt héten: a bitcoin 0,3%-ot emelkedett, az ethereum 1,3%-kal, a dogecoin 3,3%-kal van feljebb.

Mínuszban zárt a BUX

A kereskedést még mérsékelt pluszban kezdte a BUX-index, de a napot végül 1,36 százalékos mínuszban fejezte be. A magyar blue chipek közül az OTP 0,86 százalékkal, a Mol 0,88 százalékkal, a Richter papírja pedig 3,38 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom ezzel szemben 0,25 százalékos pluszban zárt.

bxcxcxc

Élve eltemették a bitcoint - De mi lesz helyette?

Mi is valójában a kriptovaluta? Mi adja az értékét? Mire jó? Megfelel-e befektetési, fizető- vagy értékörző eszköznek? Világszerte milliókat érdekelnek ezek a témák, és a választ sokan és sokféle képpen megadták már ezekre a kérdésekre. Most a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs adott ki egy 40 oldalas elemzést a témában, amiben körbejárják azt, honnan, hová tartanak a kriptovaluták, és vajon melyik lehet közülük a nyertes. A Goldman szerint egyébként esélyes, hogy nem a jelenleg legismertebb, legnagyobb piaci értékű kriptovaluta, a bitcoin lesz a nagy befutó.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulások az amerikai tőzsdéken

A mai kereskedés megkezdését követően mérsékelten pozitív elmozdulások láthatóak az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,1 százalékkal, az S&P 500 0,15 százalékkal, míg a Nasdaq 0,24 százalékkal került feljebb. Ezzel tehát folytatódik a tegnap is látott emelkedés, amiben szerepe van az alacsonyabb amerikai államkötvényhozamoknak, de annak is, hogy haladnak a tárgyalások Joe Biden nagyívű infrastrukturális programjával kapcsolatban, ami még több likviditást hozhat a piacokra.

sffgg

A Fed egy befolyásos vezetője szerint a legtöbb kriptovaluta értéktelen

James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke a Yahoo Finance számára adott interjúban azt mondta, hogy a kriptovaluták többsége teljesen értéktelen, és a befektetőknek érdemes óvatosnak lenniük.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat az emelkedés a tengerentúlon is

Folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken a tegnapi kedvező hangulat után, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,2 százalékkal, az S&P 500 0,3 százalékkal, míg a technológiai cégekben gazdag Nasdaq 0,5 százalékkal kerülhet feljebb. Az emelkedést segíti, hogy a 10 éves amerikai államkötvények hozama továbbra is mérséklődik, már 1,59 százalékra csúszott vissza.

sp5544

Hullámvasúton a kriptovaluták

Meglehetősen sokat ingadozik mostanában a kriptovaluták árfolyama, amelyek egyébként sem az alacsony volatilitásukról híresek. A bitcoin a hétvégi esést követően tegnap felpattant, de ma ismét gyengélkedik és közel 4 százalékos mínuszban áll 37 ezer dollár környékén. Év eleje óta közel 30 százalékos pluszban áll még.

bittcoin

Az ethereum hasonlóan gyengén teljesít ma és 7 százalékos mínuszban áll, de idén még így is 230 százalékkal került feljebb.

ethereee

Elon Musk kedvenc kriptovalutája, a dogecoin pedig közel 10 százalékot zuhant ma, de év eleje óta még közel 7 ezer százalékos pluszban áll.

dozsa

Látványosan felpattantak a kriptoeszközök - Meddig folytatódhat a rali?

A múlt heti mélyrepülést egy természetesnek tekinthető visszapattanás történt a kriptoeszközök árfolyamában. A zuhanást számos esemény előzte meg. A bitcoin árfolyamában, amely piaci kapitalizációját tekintve továbbra is toronymagasan a lista élén van, egy nagy tető alakult ki, és fontos támasz szintek környékén imbolygott, amikor a Tesla bejelentette, hogy mégsem fogadja el a megrendeléseknél fizetőeszközként. Ez megadta a kegyelemdöfést a digitális eszköznek, amelyik a támaszokról letörve mélyrepülésbe kezdett. A rengeteg stop szint és az egyébként is vastag közép- és hosszútávú profitok miatt mindenki egyszerre akart kiözönleni az ajtón, ami elképesztő, régen nem látott zuhanást okozott. Fontos kérdés volt, hogy a többi coin képes lesz-e szembenni az áradattal és a gyorsan megváltozott piaci hangulattal. Ennek volt valamennyi esélye, tekintve, hogy a legfontosabb trónkövetelők hetek óta komoly relatív erőt tudtak felmutatni, ám ők sem bírták a nyomást és végül a múlt héten ők is zuhanásba kezdtek. Ennek ellenére bennük továbbra is nagyobb lehetőségek vannak a technikai elemzés szerint.

Tovább a cikkhez

Váratlanul kétéves csúcsra ugrott a német gazdaság fő konjunktúra-indexe

Az áprilisi felülvizsgált 96,6 pontról váratlanul 99,2 pontra, kétéves csúcsra ugrott a német Ifo-index májusban, azaz erőteljes gazdasági fellendülést érzékel, illetve vár a német vállalati szektor.

Tovább a cikkhez

Osztalékszelvény nélkül forognak mától a Graphisoft Park részvényei

2021. május 21. volt az utolsó kereskedési nap, amikor még 2020. évi osztalékra jogosító Graphisoft Park törzsrészvénnyel lehetett kereskedni. Miután hétfőn a magyar tőzsde zárva tartott, így ma van az első olyan nap, mikor osztalékszelvény nélkül forognak a Graphisoft Park papírjai, ezért esett 8,5 százalékot az árfolyam. A 357 forintos osztalékkal 3907 forint lenne a mostani árfolyam, amivel a múlt pénteki záráshoz képest 0,7 százalékos pluszban lenne a papír.

graphisfotp

Tovább vette a saját részvényeit a Masterplast

Tovább vette pénteken a saját részvényeit a Masterplast a munkavállalói résztulajdonosi programjához.

Tovább a cikkhez

Emelkedésben az európai tőzsdék

A kereskedés megkezdését követően a vezető európai részvényindexek közül a DAX 0,8 százalékkal, a francia CAC 0,1 százalékkal, míg a brit FTSE szintén 0,1 százalékkal került feljebb. A tegnapi kedvező amerikai hangulat tehát az európai börzékre is átragadt. Hasonlóan pluszban áll az olasz, a spanyol, a svájci és a holland börze is.

caccc

Visszavonják a Delta Technologies könyvvizsgálói jelentéseit

Tegnap este kiadott közleményében tudatta a Delta Technologies, hogy a társaság könyvvizsgálója a Közfelügyeleti Hatóság döntésében foglaltaknak eleget téve a kibocsátó éves beszámolója kapcsán 2020. október 7. napján kibocsátott könyvvizsgálói jelentéseket visszavonja.

Tovább a cikkhez

Visszaesett a német gazdaság

Visszaesett a német gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben a éves és negyedéves alapon is a szövetségi statisztikai hivatal közlése szerint. Az EU legnagyobb gazdaságának zsugorodását az újabb járványhullám okozta.

Tovább a cikkhez

Pluszban nyitott a BUX

A kereskedés megkezdését követően 0,4 százalékos pluszban áll a BUX-index. A magyar blue chipek közül az OTP 0,4 százalékkal, míg a Mol 0,6 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom részvényei stagnálnak, a Richter papírjai ezzel szemben 0,1 százalékos mínuszban állnak.

buxxxxy

Csődbe ment egy olasz bank a Greensill Capital miatt

A milánói székhelyű Aigis Bancát is utolérték a Greensill Capitalhöz kötődő problémák, a kkv-k finanszírozásával foglalkozó bank ugyanis nagy kitettséggel bírt a csődbe ment vállalat felé, ez pedig a pénzintézet vesztét hozta.

Tovább a cikkhez

Újra nagyot nőtt a 4iG

77 százalékkal emelkedő árbevételről, 74 százalékkal emelkedő EBITDA-ról és 81 százalékkal megugró adózott eredményről számolt be ma reggel közzétett, idei első negyedéves gyorsjelentésében a 4iG. A növekedés mögött a vállalatcsoport organikus fejlődése mellett a 4iG akvizíciós stratégiájának eredményei állnak, emeli ki a menedzsment a gyorsjelentésben.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet a tőzsdéken

  • A vezető amerikai részvényindexek kifejezetten jól indították a hetet: a Dow Jones 0,54 százalékkal, az S&P 500 0,99 százalékkal, míg a Nasdaq 1,41 százalékkal került feljebb tegnap. Elsősorban a technológiai részvények teljesítettek jól, de a sétahajós társaságoknak sem volt rossz napja. Az emelkedésben szerepet játszhatott, hogy az elmúlt napokban a 10 éves amerikai államkötvény hozama enyhén mérséklődött az inflációs aggodalmak ellenére is. Másrészt haladnak a tárgyalások Joe Biden tervezett infrastrukturális programja kapcsán is, bár annak javasolt méretét 2,3 ezer milliárd dollárról 1,7 ezer milliárdra csökkentették, hogy a demokraták megnyerjék a republikánusok támogatását is. Végül az amerikai jegybanki vezetők többsége sem változtatna a jelenlegi laza monetáris politikán egyelőre.
  • Az ázsiai piacokon is kedvező volt a kereskedési hangulat, a sanghaji börze 2 százalékkal, a Nikkei 0,6 százalékkal, a hongkongi tőzsde 1,4 százalékkal, a Kospi 0,6 százalékkal, míg az ausztrál részvényindex 0,8 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai részvényindexek emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,1 százalékos pluszban áll.
  • Ma tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank, amely itthon a hét legfontosabb eseménye. A jegybank alelnökének nyilatkozata után hirtelen izgalmas lett az ülés, bár most még nem várnak kamatemelést a szakértők. Viszont a délután érkező közleményben valószínűleg visszaköszönnek Virág Barnabás üzenetei, még erősebben megkezdi a júniusi kamatemelés előkészítését a jegybank. Reggel érkezik még az IFO gazdasági hangulatindex friss adata is.
  • Az olaj ára enyhén 0,1 százalékkal emelkedett, így a Brent ára hordónként 68,6 dolláron áll, míg a WTI típus 66,1 dolláron. Az arany árfolyama 0,4 százalékkal került lejjebb unciánként 1874 dollárra.
  • A forint árfolyam stagnál, egy euró ára jelenleg 347,3 forint, míg a dollár 284,1 forintba kerül.
makronaptár1

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Thomas Lohnes/Getty Images

Feltámadtak a kriptovaluták, itt a rég nem látott fordulat

Brutális esésen vannak túl a kriptovaluták, múlt héten a vezető kriptoeszközök értéküknek 50-70 százalékát veszítették el, az esés a hét végén gyorsult be, az alacsony forgalmú, illikvidebb hétvégi kereskedési napokon pedig a kriptók elérték a lokális mélypontjukat. Onnan meredek árfolyamemelkedés következett, ami a túladottságon kívül több, a kriptovaluták jövője szempontjából jó hírnek tudható be.

Tovább a cikkhez
deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1211246429 (9)