Előfizetői tartalom

Betett a koronavírus-járvány a Zwacknak, de mennyi osztalékot fizethet a vállalat?

Portfolio
A vendéglátóipari egységek bezárása miatt érzékenyen érintette a Zwackot a koronavírus-járvány, csökkent a vállalat bevétele tavaly és eredményszinten is jelentős, kétszámjegyű visszaesésről számolt be a március végén zárult pénzügyi évére – derült ki a ma reggel publikált gyorsjelentésből. Külön közleményben közölte a Zwack, hogy a pénzügyi év után részvényenként 700 forintos osztalék kifizetését javasolja a vezetőség, ami a jelenlegi árfolyammal számolva 4,2 százalékos osztalékhozamot jelent. A Zwack részvényei emelkednek a ma reggeli kereskedésben a budapesti tőzsdén.

A Zwack működését nagyban érintette a koronavírus-járvány a vendéglátóipari egységek bezárása miatt. Bár a 2021. január-márciusi negyedévben valamivel magasabb bevétele volt a vállalatnak, mint a lezárások miatt már gyengére sikerült 2020. január-márciusi negyedévben, de ugyanúgy veszteséges volt az időszak. A Zwack negyedéves számai (millió HUF)   2020....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés