Előfizetői tartalom

Ismét felrobban a mémtőzsde anyahajója?

Portfolio
A videojáték-kiskereskedő GameStop részvényei tegnap 16,3 százalékkal kerültek feljebb, ezzel március közepe óta először tört 200 dollár fölé a jegyzés. Ismét egyre "zajosabb" a februárban még rettegett wallstreetbets subreddit, sokan újabb short squeeze-ért kiáltanak. A GameStop szárnyalása mellett a mozilánc-üzemeltető AMC még erősebb napot zárt, majdnem 20 százalékkal került feljebb tegnap a részvény, ezzel tovább fokozva a figyelemre méltó májusi ralit.

Nem vitás, hogy a kisbefektetők által még az év elején felkapott "mémrészvények" az elmúlt hetekben egyre erőteljesebb életjeleket mutattak: a GameStop májusban már több mint 25 százalékkal, az AMC pedig több mint 60 százalékkal emelkedett ugyanebben az időszakban. A remek teljesítmény elsősorban annak köszönhető, hogy mindkét vállalat kihasználta a hirtelen hatalmasra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés