Előfizetői tartalom

Wood: diszkonton forog a 4iG

Portfolio
Megkezdte a 4iG részvényeinek a követését a Wood&Company. Az elemzőcég növekedési sztorit lát a magyar IT-cégben, véleményük szerint a 4iG EBITDA-ja 2020 és 2023 között éves átlagban 34 százalékkal növekedhet, a növekedés egyrészt organikusan, másrészt akvizíciókon keresztül történhet. Jelenleg a második számú magyarországi IT-cég a 4iG, de a Wood szerint 2022-re már az első lesz a magyar piacon, és meghatározó játékos lesz a régióban. A Wood értékeli a 4iG stratégiáját, aminek a lényege, hogy commodity jellegű szolgáltatások felől a szofisztikáltabb szolgáltatások irányába mozdulnak, mint a távközlési szolgáltatások, adatközpontok, űripar és védelmi területek. A Wood számai alapján a 4iG 24 százalékos diszkonton forog a szektortársak részvényeihez képest a 2021-es EV/EBITDA alapján, és 39-44 százalékos diszkonton a 2023-as EV/EBITDA alapján. A Wood a 4iG papírjainak fair értékére a 782-996 forintos sávot adta meg. Az elemzés a 4iG megbízásából készült, a cseh elemzőház rendszeresen követi majd a hazai vállalatcsoport működését és kilátásait.

Megkezdte a 4iG követését a Wood A 4iG Magyarország második legnagyobb IT integrációs vállalata, amely kínál SI&IT szolgáltatásokat, menedzselt szolgáltatásokat és az IT-üzemeltetés kiszervezést – kezdi elemzését a Wood. Ez a leggyorsabban növekvő magyar informatikai vállalat (102 százalékos 2018-20-as árbevétel CAGR), amelynek stratégiai célja, hogy a T-Systems helyébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés