Előfizetői tartalom

Hiába a bizonytalanság a tőzsdéken, ezek a részvények jól teljesíthetnek

Portfolio
A globális pandémia berobbanása okozta pánikszerű eladási hullám után nagyon komoly ralit láthattunk a világ vezető tőzsdéinél, szűk egy év leforgása alatt új csúcsra száguldottak a börzék, elsősorban a technológiai szektor vezette az emelkedést. A túlfűtött piacokon több extrém sztorit is láthattunk a kritovaluták szárnyalásától a reddites mémrészvények felrobbanásáig, egy ideje azonban az inflációs félelmek árnyékában beindult a rotáció a technológiai szektortól a korábban agyonütött szektorok vállalatai felé. Ebben a környezetben egyre nehezebb dolguk van a hosszú távra tervező, buy-and-hold stratégiát követő befektetőknek - de szerencsére számos kapaszkodó rendelkezésre áll ezekben a bizonytalan időkben is: ha egy kicsit körülnéz az ember, meg lehet találni a hosszú távon vélhetően jól teljesítő részvényeket. Most két ilyen kapaszkodó, illetve a Reuters elemzőinek ajánlásai alapján vizsgálunk meg közelebbről két vállalatot.

Kire hallgassunk a bizonytalanságban?

A koronavírus-járvány berobbanása után komoly ralit láthattunk a világ vezető tőzsdéinél, szűk egy év leforgása alatt új csúcsra száguldottak a börzék, elsősorban a technológiai szektor vezette az emelkedést. A tech-túlsúlyos Nasdaq például a március közepi mélypontja után egy év leforgása alatt közel 90 százalékot ralizott, de a többi vezető börze is remekül teljesített.

nasdéves

A kimondottan túlfűtött piacokon egyre extrémebb sztorikat láthattunk a kritovaluták szárnyalásától a reddites mémrészvények felrobbanásáig, egy ideje azonban - a kilábalás küszöbön állásának és az inflációs félelmek felszínre törésének köszönhetően - beindult a rotáció a technológiai szektortól a korábban agyonütött szektorok vállalatai felé.

Ebben a bizonytalan környezetben egyre nehezebb dolguk lehet a hosszú távra tervező, buy-and-hold stratégiát követő befektetőknek. Benchmarkként azonban számos kapaszkodó rendelkezésre áll ezekben a bizonytalan időkben is, többek között lehet itt a Boyar Value Groupra is gondolni: a cég 1975 óta készít elemzéseket olyan vállalatokról, melyeknek részvényeit hosszú távon gondolkozó befektetőknek javasolják.

Miről szól még a cikk?

  • Száguld a tech-szektor, majd infláció és rotáció - mire érdemes figyelni egy ilyen bizonytalan környezetben?
  • Több kapaszkodó közül is válogathatnak a buy-and-hold befektetők.
  • Két vállalat részvényét nézzük meg közelebbről.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés