Előfizetői tartalom

Jönnek az első Huawei-telefonok Android nélkül

Portfolio
Elindította saját operációs rendszerét a Huawei számos új készülékén, miután az amerikai szankciók következtében elesett az Android használatától. Többek között az egyik csúcstelefonja, a Mate 40, a hajtogatható Mate X2 okostelefon, a Watch Series 3 okosóra és a MatePad Pro táblagép működik mától a Harmony operációs rendszerrel és a régebbi készülékekre is telepíthető a Huawei saját operációs rendszere.

A mai naptól a Huawei több csúcskészülékén is már a kínai vállalat saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony fut. A cég már 2016 óta fejleszti a saját operációs rendszerét és 2019-ben indította el, miután az Egyesült Államokban feketelistára került a cég. A szankció nagy érvágás volt a vállalatnak, főként hogy az Android operációs rendszer használatától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés