bull
Üzlet

Kis emelkedésekkel zártak az amerikai indexek

Portfolio
Kimondottan jó hangulatú kereskedést láthatunk ma Európában, a BUX index tegnapi csúcsa után ma is emelkedni tudott. A tegnapi remek teljesítmény után ma is feljebb került az olaj ára, ennek köszönhetően szektorszinten kimondottan jól teljesítettek az olajipari cégek. A tengerentúli tőzsdéken enyhe emelkedést láthattunk, a remek első negyedéves eredmények ellenére minimális pluszban van csak a Zoom részvénye, míg a mozilánc-üzemeltető AMC papírja ma is szárnyaltak. Mindeközben ismét ralizik Elon Musk kedvenc kriptovalutája, a dogecoin: a Coinbase kriptotőzsde a holnapi naptól kezdve elkezdi elfogadni a bejövő átutalásokat az eredetileg viccnek indult tokenből.

Megközelítette a történelmi csúcsát az S&P 500

Mérsékelten emelkedtek a szerdai kereskedésben az irányadó részvényindexek, az S&P 500 a történelmi csúcsa közelébe emelkedett. A Dow 25 pontos pluszban zárt, a Nasdaq 0,1 százalékkal menetelt felfelé, az S&P 500 pedig 0,2 százalékot emelkedett. Az S&P 500 jelenleg 0,7 százalékkal van a májusban felállított mindenkori csúcsa alatt, a Dow 1,4 százalékkal, a Nasdaq 3,2 százalékkal marad el tőle.  

Akkorát száguldott ma a mémrészvény, hogy többször le kellett függeszteni a kereskedést

Nem csillapodik a kisbefektetői lelkesedés az AMC részvényei iránt, ma többször felfüggesztette a kereskedést a papírokkal a New York-i tőzsde az extrém volatilitás miatt. Csak ma duplázott a papír a tegnapi záróértékhez képest, jelenleg 106 százalékos pluszban áll az árfolyam.

Tovább a cikkhez

Jól szerepelt a magyar tőzsde

A BUX-index 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot. A magyar blue chipek közül az OTP tegnapi csúcsáról 0,9 százalékot esett, a Mol viszont az olajár emelkedésének is köszönhetően jól teljesített, végül 2,2 százalékkal került feljebb a részvény. Ezzel szemben a Richter 0,78 százalékos mínuszban fejezte be a napot, míg a Magyar Telekom papírja 0,9 százalékkal került feljebb.

70 milliárd forintos kötvénykibocsátás a Richternél

Mai közleményében tudatta a Richter, hogy a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretein belül 70 milliárd forint értékben bocsátott ki sikeresen kötvényeket.

Tovább a cikkhez

Szárnyal a mémrészvény, itt a történelmi csúcs

A piacnyitást követően 23 százalékos ralit láthatunk a mozilánc-üzemeltető AMC részvényénél, továbbra sem csillapodik a kisbefektetői lelkesedés a mémrészvény iránt. Az elmúlt 30 napban eddig 235 százalékot ugrott a jegyzés,

a mai kilövésnek köszönhetően új történelmi csúcsra szárnyalt az árfolyam.

Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Az S&P 500 0,15 százalékkal emelkedett a nyitáskor, míg a Dow Jones érdemben nem mozdult el, a tech-túlsúlyos Nasdaq pedig mindössze 0,08 százalékot emelkedett.

Az AMC részvényei ismét szárnyalnak a tegnapi 22 százalékos rali után, a mémrészvény idén már 1700 százalékos pluszban van. Mindeközben a Zoom részvényei mindössze 0,8 százalékkal kerültek feljebb a tegnap este közzétett, kirobbanó negyedéves eredmények ellenére. A videokonferenciás cég nagyot nőtt árbevétel-, és profitsoron is, az igazi kérdés azonban az, hogy a korlátozások feloldásával hogyan fog teljesíteni a vállalat.

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

A kereskedés előtti adatok alapján az amerikai tőzsdéken emelkedéssel indulhat a nap a tegnapi vegyes zárást követően. A Dow Jones 0,23 százalékkal, az S&P 500 0,2 százalékkal, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal kerülhet feljebb.

Itt az újabb mérföldkő, robban Elon Musk kedvenc kriptója

A dogecoin árfolyama ismét komoly raliba kezdett, miután a Coinbase kriptotőzsde bejelentette, hogy elkezdi elfogadni a bejövő átutalásokat az eredetileg viccnek indult tokenből, amelynek árfolyamát továbbra is leginkább Elon Musk tweetjei rángatják.

Tovább a cikkhez

Csúcs ami Európában zajlik, mégis másnaposan ébredhetnek a befektetők

A tegnapi nap folyamán több európai részvényindex is új csúcsot tudott elérni. Ez önmagában nem nagy meglepetés, hiszen több alkalommal írtunk is arról, hogy a kontinens piacai egyértelmű emelkedő trendben vannak. Mégis, ha a technikai elemzést nézzük, akkor egyre inkább kissé enerváltnak tűnnek az itteni piacok. Az eufória helyét mostanra mintha az afterparty, sőt egyfajta másnapos ténfergés látszik átvenni. Az utóbbi napokban már nincs momentum és nagy intézményi vásárlás az emelkedés mögött. Kitörés helyett lassú felfelé kúszás tapasztalható a legtöbb tőzsdén. Emiatt egyre inkább az óvatosság a mérvadó.

Tovább a cikkhez

Rekordok a magyar brókercégeknél - Itt is beütött a válság, csak nem úgy

2020 régen látott izgalmakat hozott a tőzsdéken, tavaly márciusban sok szempontból történelmi tőkepiaci zuhanást láthattunk, amit ritkán látható meredek emelkedés követett. Volatilitásra tehát nem volt panasz, a hirtelen olcsóbbá váló részvények, nyersanyagok, kriptovaluták, és a pandémia miatti bezártság a már tőzsdén lévőket is megmozgatta, de új spekulánsok is érkeztek, világszerte szép számú új számlanyitásról számoltak be a befektetési szolgáltatók. A szektorban tehát kifejezetten jó év volt a tavalyi, ez pedig a hazai szolgáltatók számain is meglátszik, ezeket összesítettük.

Tovább a cikkhez

Túljegyzés alakult ki a Gloster tőkeemelésénél

A Gloster a Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta a befektetőket és a tőkepiaci szereplőket a nemrég lezajlott tőkeemelésről, aminek során 6 százalékos túljegyzés alakult ki, így összesen 85 467 darab részvényre érkezett jegyzési igény. A tőkeemelés következtében a társaság részvényeinek közkézhányada a kibocsátást megelőző 167 862 darab részvényről várhatóan 253 329 darab részvényre emelkedik, ami 51 százalékos közkézhányad bővülést jelent.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat Európa börzéin

A koradélutáni órákban is kitart a mérsékelt emelkedés Európa vezető tőzsdéin, fél százalékos pluszával a görög és a svájci börze van jelenleg az élen. A német, a francia és a magyar tőzsde is 0,2 százalékos pluszban van, mindhárom index történelmi csúcsról indította a mai kereskedést.

Itt az ország, ami nagyot profitálhat az elektromosautó-forradalomból

A Tesla közölte, hogy várhatóan évente több, mint 1 milliárd dollárt költ majd Ausztráliából származó akkumulátor-alapanyagokra.

Tovább a cikkhez

Ma is remekül teljesítenek az olajcégek

A tegnapi komoly rali után ma is emelkedik az olaj ára, a Brent ára például hordónként 70,8 dollár, legutoljára még márciusban tartózkodott hasonlóan magas szinteken a jegyzés - év eleje óta közel 40 százalékos a plusz.

Az olajár emelkedésének köszönhetően kimondottan jól teljesítenek ma az olajcégek, a sort 3,4 százalékos emelkedésével a Total vezeti, a Mol 0,4 százalékos pluszával a sereghajtók között szerepel.

Nagyot robbantana a Huawei, ezzel a húzással megkerülnék a Google-t

Joe Biden amerikai elnök kormányzása alatt egyelőre továbbra is feketelistán van a Huawei, ezzel elvágva a céget a kulcsfontosságú amerikai beszállítóktól és komoly nehézséget okozva az okostelefon-üzletágnak, ami egyébként rövid ideig világelső volt az eladásokban, köszönhetően vezető pozíciójának Kínában, messze a világ legnagyobb piacán. Most, miután a vállalat kifejlesztette saját, szabadalmaztatott operációs rendszerét, amelyet kezdetben laptopokon és tableteken alkalmaztak, a Harmony OS okostelefonokra szánt mobil verziójának piacra dobására készül a vállalat, hogy felvegye a versenyt a Google-lal és az Apple-lel.

Tovább a cikkhez

Kiszivárgott: az amerikai tőzsdefelügyelet megint nekiment Elon Musknak

Tavaly tavasszal az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) figyelmeztette a Teslát és Elon Musk vezérigazgatót, mert állítólag megsértették egy 2019-ben felülvizsgált megállapodás feltételeit - derül ki a Wall Street Journal által megszerzett és ismertetett levelezésből.

Tovább a cikkhez

Fontos bejelentés érkezett, emelkedik a Richter árfolyama

A Richter nemrég bejelentette, hogy az általa felfedezett molekula, a cariprazine forgalmazására az AbbVie-val fennálló licenc megállapodást újabb földrajzi területekre terjesztették ki. Az eredeti megállapodás az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területére vonatkozott, ezt a felek 2019-ben terjesztették ki egyes latin-amerikai országokra, a mostani megállapodásban pedig az együttműködés földrajzi hatályát Japánra és Tajvanra bővítették ki.

A bejelentésnek kimondottan örülhettek a befektetők, a piacnyitást követően ugyanis 1,1 százalékot emelkedett a gyógyszergyártó részvénye.

Megint vette saját részvényeit a Masterplast

Újabb saját részvényeket vett a Masterplast tegnap a munkavállalói résztulajdonosi programjához – tette közzé a vállalat.

Tovább a cikkhez

Emelkedés az európai tőzsdéken

A kereskedés megkezdését követően az európai tőzsdéken is emelkedés látható. A vezető részvényindexek közül a DAX és a CAC is 0,2 százalékkal tudott feljebb kerülni, előbbi a BUX Indexhez hasonlóan történelmi csúcson zárt tegnap. A brit FTSE 0,5 százalékkal került feljebb, emellett pluszban áll többek között az olasz, a svájci és a belga börze is.

Pluszban nyitott a BUX

Erősen kezdi a napot a BUX Index, amely a nyitást követően 0,5 százalékkal került feljebb. A magyar blue chipek közül az OTP 0,4 százalékkal, a Mol 0,2 százalékkal, a Richter pedig 1 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom papírja 0,1 százalékos mínuszban van.

Így fizet osztalékot a Duna House

A Duna House az osztalékelőleggel korrigálva részvényenként 25,5 forintos osztalékot fizet A sorozatú törzsrészvényei után, a kifizetések kezdő időpontja június 15. Az utolsó kereskedési nap, mikor a 2020. évi osztalékra jogosító törzsrészvénnyel lehet kereskedni, június 4.

Tovább a cikkhez

A korlátozások közepette tovább nőtt a Zoom - Meddig tarthat ki a lendület?

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések az idei első negyedéveben még bőven életek, így a kijárási korlátozások és a közösségi távolságtartás tovább hajtotta a vizet a Zoom malmára. A videokonferenciás cég nagyot nőtt árbevétel-, és profitsoron is, az igazi kérdés azonban az, hogy a korlátozások feloldásával hogyan fog teljesíteni a vállalat.

Tovább a cikkhez

Richter: még több országban forgalmazzák majd a cariprazine-t

A skizofrénia és a bipoláris mánia kezelésére kifejlesztett cariprazine 2021 első három hónapjában 40 országban volt elérhető világszerte, ideértve az Egyesült Államokat, Kanadát és Magyarországot is, most azonban újabb földrajzi területekre, Japánra és Tajvanra terjesztették ki az Abbvie-val a gyógykészítmény forgalmazására kötött licenc megállapodást.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet Európa piacain

  • Minimális elmozdulások voltak láthatóak tegnap az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,1 százalékot tudott emelkedni, míg az S&P 500 és a Nasdaq is 0,1 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A korábbi hetek rossz teljesítményéhez képest kedvező a hangulat a héten a tengerentúli tőzsdéken, ebben többek között szerepe van az alacsonyabb amerikai államkötvényhozamoknak. Az USA-ban újabb rekordot ért el májusban az amerikai feldolgozóipar teljesítményének a növekedési üteme a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének tanúsága szerint, ami arra vall, hogy az országban gyors a gazdaság kilábalása. A kilábalásba vetett hit erősödése azonban fokozza az extrém laza monetáris politika visszavonásával kapcsolatos várakozásokat, ami viszont nem támogatja a részvénypiacok emelkedését.
  • A tegnap esti kedvező májusi feldolgozóipari adatotoknak köszönhetően többnyire jól teljesítettek ma egyes ázsiai tőzsdék. A japán Nikkei és a dél-koreai Kospi is 0,4 százalékkal feljebb került 0,6 százalékot emelkedett az ausztrál börze, ám a Hong Kong-i tőzsde 0,5 százalékot esett, a shanghaji börze pedig 0,8 százalékkal került lejjebb.
  • A határidős amerikai indexek vegyes hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX enyhe emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából ma itthon az ÁKK kötvényaukcióján és az MNB kötvényvásárlási aukcióján kívül nincs betervezve egyéb makrogazdaságilag fontos esemény. A külföldi hírek közül a német kiskereskedelem áprilisi alakulása és a Fed bézs könyve érdekelheti a befektetőket.
  • Az olaj ára enyhén, 0,1 százalékkal emelkedett, így a Brent ára hordónként 70,7 dolláron áll, míg a WTI típus 68,1 dolláron. Az arany árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb unciánként 1899,4 dollárra.
  • A forint árfolyama az elmúlt napok remek teljesítménye után jelenleg stagnál, most 346 forint 20 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 283 forint 30 filléres szinten állnak a jegyzések.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde – mire lehet ma számítani?

fodrasz covid korona
koronavírus adatok sejt járvány
oroszország koronavírus járvány
európai bizottság brüsszel eu európai unió
space

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1211246429 (9)