Előfizetői tartalom

Nagyot robbantana a Huawei, ezzel a húzással megkerülnék a Google-t

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök kormányzása alatt egyelőre továbbra is feketelistán van a Huawei, ezzel elvágva a céget a kulcsfontosságú amerikai beszállítóktól és komoly nehézséget okozva az okostelefon-üzletágnak, ami egyébként rövid ideig világelső volt az eladásokban, köszönhetően vezető pozíciójának Kínában, messze a világ legnagyobb piacán. Most, miután a vállalat kifejlesztette saját, szabadalmaztatott operációs rendszerét, amelyet kezdetben laptopokon és tableteken alkalmaztak, a Harmony OS okostelefonokra szánt mobil verziójának piacra dobására készül a vállalat, hogy felvegye a versenyt a Google-lal és az Apple-lel.

Az Apple iOS és a Google Android operációs rendszerével szemben korábban már mások is próbálkoztak alternatív, versenyképes operációs rendszer létrehozásával: a Microsoft és a Samsung is tett már ilyen irányban erőfeszítéseket, de mindkét cég kudarcot vallott. Mivel azonban az Android használatától a legtöbb népszerű amerikai közösségi média alkalmazással együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés