richter
Üzlet

Richter: még több országban forgalmazzák majd a cariprazine-t (2.)

Portfolio
A skizofrénia és a bipoláris mánia kezelésére kifejlesztett cariprazine 2021 első három hónapjában 40 országban volt elérhető világszerte, ideértve az Egyesült Államokat, Kanadát és Magyarországot is, most azonban újabb földrajzi területekre, Japánra és Tajvanra terjesztették ki az Abbvie-val a gyógykészítmény forgalmazására kötött licenc megállapodást.

A Richter a mai napon a BÉT oldalán bejelentette, hogy az általa felfedezett molekula, a cariprazine forgalmazására az AbbVie-val fennálló licenc megállapodást, amely még 2004-ben került megkötésre, újabb földrajzi területekre terjesztették ki. Az eredeti megállapodás az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területére vonatkozott, ezt a felek 2019-ben terjesztették ki egyes latin-amerikai országokra.

Jelen megállapodásban az együttműködés földrajzi hatályát Japánra és Tajvanra bővítik.

A megállapodás értelmében az AbbVie felelőssége a cariprazine fejlesztése és forgalmazása Japánban bizonyos neuropszichiátriai indikációkban. A Richter mérföldkő bevételre válik jogosulttá a japán forgalomba hozatali engedély megszerzésekor, ezen felül pedig értékesítés függvényében sávos royalty-ra és mérföldkő bevételre is jogosult.

A bejelentéssel kapcsolatban Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője elmondta, hogy Japánra és Tajvanra 100 millió dolláros peak sales-t várnak és szükségesek még fázis 3 vizsgálatok a skizofréniára. A Richter szeretné, ha a támogatási körbe is be lenne vonva a készítmény.

A Richter kutatói által felfedezett cariprazine-t az AbbVie / Allergan (korábban Forest / Actavis) és a Richter közösen fejlesztették skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére, mely indikációkra vonatkozóan az FDA 2015-ben forgalombahozatali engedélyt adott ki. A készítményt az USA-ban az AbbVie Vraylar néven forgalmazza. 2019-ben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) jóváhagyta a Vraylar kiegészítő törzskönyvezési kérelmét (sNDA) az I. típusú bipoláris betegséghez társuló depressziós epizódok kezelésére (bipoláris depresszió) felnőtt betegeknél. Az AbbVie és a Richter az Egyesült Államokban tovább folytatja a Vraylar fejlesztését antidepresszánssal együtt, kiegészítő kezelésként történő alkalmazásra a major depresszióban (MD) szenvedő, de önmagában az antidepresszáns kezelésre nem kielégítően reagáló felnőtt betegek számára. Emellett a cariprazine a Richter vagy különböző licenc-partnerei által az EU-ban, egyéb európai és FÁK piacokon, bizonyos közép- és közel-keleti, illetve észak-afrikai (MENA régió) országokban, Szingapúrban, Thaiföldön, Malajziában és Izraelben került piacra.

Az idei első negyedéves gyorsjelentésben a Richter arról számolt be, hogy az USA-ban két fázis III klinikai vizsgálat van folyamatban, melyek célja igazolni a cariprazine hatásosságát, biztonságosságát és tolerálhatóságát a major depresszió (Major Depressive Disorder, MDD) kiegészítő kezelésében.

Európában és az USA-n kívüli többi piacon Reagila néven vezette be a készítményt a Richter. A cariprazine 2021. első három hónapjában 40 országban volt elérhető világszerte, ideértve az Egyesült Államokat és Magyarországot is. A beszámolási időszak során a Hikma Szaúd-Arábiában vezette be a Reagilát és további közel-keleti és észak-afrikai (MENA régió) országban van folyamatban a törzskönyvezési eljárás.

Ami a Richter részvényárfolyamát illeti, tegnap 0,8 százalékot esett a jegyzés, míg idén eddig 7,9 százalékos pluszban van a papír.

deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1211246429 (9)