GettyImages-1211246435 (3)
Üzlet

Elakadt az amerikai tőzsdék menetelése

Portfolio
Mínuszban nyitottak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül lejjebb került a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is. Mindezt annak ellenére, hogy erős munkaerőpiaci adatok érkeztek. A kedvezőtlen kereskedési hangulatot részben az magyarázhatja, hogy Oroszország bejelentette: eltávolítják a dollár eszközöket a nemzeti vagyonalapból, amely ezután az euróra, a jüanra és az aranyra fog inkább támaszkodni. Az európai tőzsdéken szintén romlottak a teljesítmények a délutáni órákban.

5 napos menetelés akadt el

Mindhárom vezető amerikai részvényindex a negatív tartományban zárt. A Dow Jones 0,07%-ot veszített értékéből, amivel egy 5 napos emelkedő széria szakadt meg. Az S&P 500 index 0,36%-ot, a Nasdaq 1,03%-ot esett.

A csütörtöki kereskedésben a vártnál kedvezőbb makroadatok érkeztek a tengerentúlról, ez pedig a kötvényhozamok emelkedésében csapódott le, ami negatívan érintette a techcégeket és a növekedési papírokat.

Pluszban zárt a BUX-index

A kedvezőtlenebb nemzetközi hangulat ellenére is emelkedett a BUX-index, amely 1,47 százalékos pluszban fejezte be a napot újabb történelmi csúcson. A magyar blue chipek közül az OTP 1,94 százalékkal, a Mol 0,59 százalékkal, a Richter 2,26 százalékkal, míg a Magyar Telekom 0,12 százalékkal került feljebb.

Kemény lépés az oroszoktól: kiveszik a dollárt a vagyonalapjukból

Oroszország teljesen leépíti dolláreszközeit a nemzeti vagyonalapból – jelentette be csütörtökön Anton Sziluanov pénzügyminiszter. Ez mintegy 40 milliárd dollárnyi eszköz eladását jelentheti, ami helyett aranyat, jüant és eurót vehetnek.

Tovább a cikkhez

Újabb mérföldkő a kannabisz szektor számára

A kannabisszal foglalkozó, tőzsdén jegyzett vállalatok részvényei emelkedtek a tegnapi kereskedésben, miután az e-kereskedelmi óriás Amazon kijelentette, hogy támogatni fogja a marihuána szövetségi legalizálását.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az amerikai tőzsdék, az oroszok eladják dolláreszközeiket

Mínuszban állnak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,3 százalékkal, az S&P 500 0,6 százalékkal, míg a Nasdaq 1,1 százalékkal került lejjebb. A munkaerőpiaci adatok erősek voltak, javult a foglalkoztatottság és a heti új segélykérelmek száma is csökkent.

A hangulatot azonban rontja, hogy Oroszország bejelentette: teljesen leépíti a dolláreszközeit a nemzeti vagyonalapból, ami mintegy 40 milliárd dollárnyi eszköz eladását jelentheti, ami helyett aranyat, jüant és eurót vehetnek.

Mínuszban nyithatnak az amerikai börzék

A kereskedés előtti adatok alapján esések várhatóak a tengerentúlon, a Dow Jones 0,5 százalékkal, az S&P 500 0,6 százalékkal, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal kerülhet lejjebb. Mindezt annak ellenére, hogy egyébként a heti új segélykérelmek száma továbbra is csökkenést mutat, 385 ezer volt a megelőző heti 405 ezerhez képest. Tavaly március óta nem volt ilyen alacsony ez a szám.

Dráma a tetőfokon, nem javasolja vételre saját részvényeit az AMC

Az AMC nemrég közölte, hogy több mint 11 millió részvényt tervez eladni a reddites kisbefektetők generálta őrületes short squeeze közepette.

Tovább a cikkhez

Történelmi csúcsokat döntöget a BUX, merre tovább? - Megkérdeztük a hazai alapkezelőket

Történelmi csúcsokat döntögetett a BUX index az elmúlt napokban, a nagy kérdés, hogy merre tovább? Havi rendszeres felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a magyar piacon és melyek a kedvenc részvényeik. Elmondták véleményüket a forint kilátásairól is a profi befektetők.

Tovább a cikkhez

Jól teljesít ma a magyar tőzsde

Jól teljesít ma a BUX-index, amely már közel 1 százalékot emelkedett. A magyar blue chipek közül az OTP 0,5 százalékos, a Mol 0,7 százalékos, míg a Richter már több mint 2 százalékos pluszban áll. A legjobban az Akko teljesít, amelynek a jelenlegi árfolyamnál jóval magasabb célárat jelölt ki a Kalliwoda.

Eladásra ajánlja a Concorde a Wizz Air részvényeit az "álomszerű" árfolyamemelkedés után

Eladási ajánlással kezdte meg a Wizz Air részvényeinek követését a Concorde, a 12 hónapos célár 43,4 GBP a légitársaság részvényeire, ami 9 százalékkal van a jelenlegi árfolyam alatt.

Tovább a cikkhez

Tőkét emelt a Gloster, az Erste vételre ajánlja a részvényeket

Az Erste friss elemzést adott ki a Glosterrel kapcsolatban a tegnapi tőkeemelést követően, amelyben továbbra is vételre ajánlja a társaság részvényeit, és megerősítette a korábban kiadott 4 135 forintos célárat is.

Tovább a cikkhez

A Kalliwoda elemzését követően emelkedik az Akko árfolyama

Részletes nagyelemzéssel kezdte meg az Akko részvényeinek a követését a Kalliwoda Research. Az elemzőház a következő években emelkedő bevétellel és profittal számol. A 12 havi előretekintő célár részvényenként 970 forint, ami több mint a duplája a mostani árfolyamnak.

Az Akko részvényei ma már 4 százalékkal kerültek feljebb, és idén 18 százalékos pluszban állnak.

Az Akko forgalma is jelentősen magasabb a megszokottnál, már közel 100 millió forint, míg az elmúlt 30 nap teljes napi átlaga 160 millió forint körül alakult. Ezzel a BÉT negyedik legforgalmasabb papírja ma a Mol, az OTP és a Richter mögött.

akkoforgalom

Mérsékelt mínuszban nyitottak az európai tőzsdék

Az európai tőzsdéken csak kisebb elmozdulások láthatóak a nyitást követően, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,2 százalékkal, a CAC 0,1 százalékkal, míg a FTSE szintén 0,2 százalékkal került lejjebb. Az olasz börze stagnál, míg a spanyol szintén kisebb mínuszban áll.

Pluszban nyitott a BUX

A kereskedés megkezdése után 0,2 százalékos pluszban áll a BUX-index, a magyar blue chipek közül az OTP 0,1 százalékkal, a Richter 0,6 százalékkal került feljebb. A Mol részvényei egyelőre stagnálnak, míg a Magyar Telekom papírjai 0,1 százalékos mínuszban állnak.

Itt a színtiszta őrület: ezzel egy nap alatt megduplázhattad a pénzedet!

Tovább tombol a kisbefektetői őrület az AMC részvényei körül, tegnap akkora volt az érdeklődés a sztárpapír iránt, hogy az extrém volatilitás miatt többször fel kellett függesztenie a papírokkal való kereskedést a New York-i tőzsdének. Csak tegnap közel duplázott a papír az azelőtti záróértékhez képest, idén eddig 3100 százalékot szárnyalt az árfolyam.

Tovább a cikkhez

Amikor összecsapnak a hullámok: így vesztette el vagyona nagy részét a világ egyik leggazdagabb embe

Larry Xiangdong Chen, a kínai online oktatási cég, a GSX Techedu vezérigazgatójának vagyona milliárdokkal zuhant az elmúlt hónapokban, mivel cégének csalás vádjával, csalódást okozó bevételi előrejelzésekkel, az online oktatás pekingi szigorításával, valamint a cégébe fektető hedge fund összeomlásával is meg kellett birkóznia.

Tovább a cikkhez

Kalliwoda: több mint kétszer ennyit ér az Akko

Részletes nagyelemzéssel kezdte meg az Akko részvényeinek a követését a Kalliwoda Research. Az elemzőház a következő években emelkedő bevétellel és profittal számol.

Tovább a cikkhez

Egyre magasabban az olaj ára, iránykeresés jöhet a tőzsdéken

  • Enyhe pluszban fejezték be a tegnapi napot az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,07 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal, míg a Nasdaq szintén 0,14 százalékkal került feljebb. A technológiai részvények némileg lejjebb kerültek, miután az amerikai jegybank egyik döntéshozója, Patrick Harker azt mondta, hogy talán lassan érdemes elgondolkodni az eszközvásárlási program lassításán. Ez valószínűleg a kötvényhozamok emelkedéséhez vezetne, ami kevésbé jó a technológiai és növekedési részvényeknek. Jól teljesítettek azonban az olajtársaságok és a ciklikus papírok.
  • Az ázsiai piacokon többnyire jó teljesítmények voltak láthatóak, a Nikkei 0,4 százalékkal, a sanghaji börze 0,3 százalékkal, a Kospi 0,8 százalékkal, míg az ausztrál börze 0,6 százalékkal került felejbb. A hongkongi tőzsde ezzel szemben 0,6 százalékos mínuszban áll.
  • A határidős amerikai részvényindexek stagnálást vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,1 százalékos pluszban áll.
  • Ma az MNB közöl mérlegstatisztikákat és a piaci hitelek kamatait. Utóbbi egyre érdekesebbé válik a következő hónapokban, az MNB ugyanis kamatemelést vetített előre, ami a BUBOR-fixingeken keresztül megjelenhet majd a rövid kamatperiódusú hitelek kamataiban is. Ezen kívül a Magyar Nemzeti Bank egyhetes betéti tendert is tart. Az Egyesült Államokból a májusi versenypiaci foglalkoztatottak számának változását tudhatjuk meg, illetve heti munkanélküliségi adatok érkeznek.
  • Az olaj árfolyama 0,8 százalékkal került feljebb, egy hordó Brent ára jelenleg 72 dollár, míg a WTI típus 69,3 dollárba kerül. Az arany árfolyama 0,4 százalékkal került lejjebb unciánként 1901 dollárra,
  • A forint ma stagnál az euróval szemben, egy euró 346,3 forintba kerül, míg a dollár a 283,9 forintos szinten áll.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1
oroszország koronavírus járvány
montenegró járvány

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1211246429 (9)