Előfizetői tartalom

Vásárlás kriptovalutával: mi változik 2022-től?

Néhány hete a kriptovalutával történő vásárlás adókövetkezményeivel foglalkoztam. Az egyik legfontosabb üzenetnek azt szántam, hogy bármely termék vagy szolgáltatás vásárlása adófizetést eredményezhet, függetlenül attól, hogy konkrétan mit veszek a kriptovalutám ellenében. A másik fő mondanivalóm az volt, hogy a kriptopénzt elfogadó kereskedőknek lehet dolguk a vásárlójuk szja-kötelezettségével. 2022-től speciális adószabályokat vezetne be a kormány a kriptoügyletekre vonatkozóan – a törvényjavaslat az Országgyűlés honlapján elérhető. Hogyan érinti mindez a korábban tett megállapításokat?

Az áru- és szolgáltatásvásárlás továbbra is egy olyan mozzanat marad a kriptovalutát elköltők életében, amit szja-szempontból nem hagyhatnak figyelmen kívül. Ez alól egy kivétel lenne: amikor kriptopénzért cserébe kriptopénzt vennék – legalábbis a jogalkotó szerint. (Az utóbbi kitételt azért tettem, mert jómagam a javaslat szövegezése alapján el tudok jutni egy ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés