Előfizetői tartalom

29 százalékot ugrott egy étterem részvényárfolyama egy panda születése miatt

Portfolio
Egy japán állatkertben hamarosan pandabébi születhet, erre a befektetők széttépték egy étterem részvényeit. Hogy mi az összefüggés? Az étterem az állatkert mellett működik, a befektetők pedig arra számítanak, hogy a kis panda miatt sokan látogatnak majd nem csak az állatkertbe, hanem a közeli étterembe is. Ilyen egyszerű a tőzsde.

Egy tokiói székhelyű kínai étterem üzemeltetőjének részvényárfolyama nagyot emelkedett, miután egy közeli állatkert közölte, hogy az egyik pandája vemhes lehet, erre pedig a befektetők arra kezdtek spekulálni, hogy a kis panda miatt nem csak az állatkert, de a közeli étterem forgalma is megnőhet. A Totenko részvényárfolyama 29 százalékot ugrott, ilyen mértékű emelkedésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés