Előfizetői tartalom

Reagáltak az amerikai technológiai óriások az őket sarcolni akaró államok történelmi lépésére

Portfolio
A G7 pénzügyminiszterei a mai napon megállapodtak arról, hogy az országokban legalább 15%-ot meg kell haladnia a minimális társasági adókulcsnak. Az országok emellett hitet tettek amellett is, hogy a nagyvállalatok ezentúl ott adózzanak, ahol a valós tevékenységet végzik - utóbbival nem titkolt céljuk az amerikai technológiai óriások adóelkerülési gyakorlatának felszámolása volt. Az érintettek most reagáltak a fejleményekre.

Mint arról beszámoltunk, a mai napon a G7 országok elfogadták a globális minimumadóra vonatkozó együttes állásfoglalásukat, amely szerint 15% alá nem mehetnek a társasági adókulcsok az egyes országokban. A G7 egyezménynek még át kell mennie a G20-on és az OECD-n is, és országok között is érdekellentétek vannak, de valamilyen megegyezésben mindenki érdekelt, és a mai lépéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés