frankfurt
Üzlet

Alapos megütötték a bitcoint - Az amerikai tőzsdéken viszont nem ijedtek meg a befektetők

Portfolio
A hétvégi G7-csúcstalálkozó nagy adómegállapodási híre a jelek szerint nem bizonytalanította el a befektetőket, amelyek új impulzusokra vártak a keddi európai kereskedésben, amelyet végül a vezető nyugat-európai részvényindexek a tegnapi záróértékeik közvetlen közelében zártak. A magyar tőzsdén ugyanakkor a vevők domináltak, a BUX értéke 0,6 százalékot erősödött a hétfői záráshoz képest. Amerikában viszont nem láthattunk érdemi elmozdulásokat a keddi kereskedésben. Nem úgy a kriptovaluták piacán, ahol jelentős zuhanások következtek be kedden.

Nem volt egységes irány Amerikában

Eltérően teljesítettek a tengerentúli részvényindexek kedden: a Dow Jones érétke 0,1 százalékot csökkent, míg az S&P 500 (+0,02%) és a Nasdaq (+0,31%) értéke szerény mértékben emelkedett.

Szinte meg sem rezdül Amerika

Nem láthatunk éremi elmozdulásokat a tengerentúli részvényindexek esetében kedden, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq értéke is a tegnapi záróértékének közvetlen közelében tartózkodik.

A befektetők fantáziáját az sem mozgatta meg, hogy az import csökkenésének hatására mérséklődött az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének hiánya áprilisban az előző hónapok rekordszintjei után, ami azt jelezheti, hogy a hazai kereslet kezd a szolgáltatások felé fordulni az áruk helyett.

Tovább esik a bitcoin

Tovább esik ma a bitcoin árfolyama, tegnapi eséssel együtt összesen két nap alatt 10 százalékkal került lejjebb a jegyzés, amivel még így is 13,8 százalékot emelkedett idén a bitcoin árfolyama. Arról, hogy mi áll a bitcoin és más kriptovaluták esése mögött, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. Többek között az is szerepet játszott, hogy az elmúlt hetekben kialakított sávból tegnap végül lefelé tört ki az árfolyam, ami begyorsította az esést.

Érdekesség, hogy jelen pillanatban a magyar tőzsde éves olvasatban jobb teljesítménnyel büszkélkedhet a bitcoinnál, hiszen a BUX 14,9 százalékot emelkedett idén, míg a bitcoin árfolyama 13,8 százalékot erősödött.

Két éves csúcsról fordult az olaj

A WTI típusú olaj jegyzése tegnap két éves csúcsra került, azonban a tegnapi napot végül mínuszban zárta az árfolyam és a korrekció ma is folytatódik, jelenleg 0,6 százalékos mínuszban van a WTI árfolyama.

Iránykeresés Európában

Mérsékelt elmozdulásokat látunk az európai tőzsdéken a nyitás után, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,1 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,1 százalékot emelkedett. Az olasz tőzsde is feljebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde stagnál. Több fontos gazdasági adat érkezik ma, köztük az eurozónára vonatkozó növekedési és foglalkoztatottsági statisztikák, de az inflációs aggodalmak továbbra is rányomják a bélyegüket a piaci hangulatra. Nagy figyelmet kap éppen ezért a csütörtöki amerikai CPI-adat, ami áprilisban 4,2 százalékkal nőtt (2008 óta a leggyorsabb ütemben), a jelenlegi várakozások szerint pedig a májusi adat 4,7 százalékos emelkedést fog mutatni a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

A Mol megvásárolja az OMV szlovéniai kiskereskedelmi hálózatát, több mint 300 millió euró a vételár

A Mol-csoport megállapodott az OMV-vel, hogy az OMV Downstreamtől mint közvetlen részvényestől megvásárolja az OMV Slovenija 92,25 százalékát, amelyben az INA 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A felek 301 millió eurós vételárban egyeztek meg.

Tovább a cikkhez

Alig mozdul a BUX

Minimális erősödéssel indítja a napot a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemás képet festenek, az OTP hétfői záróértéke közelében jár, míg a Mol 0,3 százalékot emelkedett, a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom szintén hétfői záróértéke közelében jár.

Tőzsdére megy a magyarok egyik kedvenc ruházati webshopja

Tőzsdére viszi részvényeit a régiónkban, így Magyarországon is népszerű webáruház, az About You. A tőzsdei kibocsátásra a frankfurti tőzsdén kerül sor, a vállalat piaci értéke akár 4 milliárd euró is lehet.

Tovább a cikkhez

Mégis saját elektromos autót gyárthat az Apple?

Az elmúlt hónapokban több hír is megjelent arról, hogy az Apple valamilyen formában beszállhat az elektromos autók gyártásába, és ha nem is a hardvert, de partnerekkel legyártatott autókhoz a szoftvert szállítaná. Egy friss hír inkább azt erősíti, hogy komplett autókat gyártanak az amerikai vállalat, ugyanis bennfentesek úgy tudják, az Apple korai szakaszban lévő tárgyalásokat folytat a kínai CATL és a BYD vállalatokkal a tervezett elektromos járművéhez szükséges akkumulátorok szállításáról, írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Itt a következő öntés a kriptovalutáknál - Sokan megsérültek a hulló késektől

Az elmúlt órákban 10-15 százalékot esett a vezető kriptovaluták árfolyama. Az esés mögött részben technikai okok állnak, de a befektetők azt is árazzák, hogy Kína tovább szigorít a kriptopiacon, és más országokban is a kriptovaluták szabályozásának korlátozása várható. A vezető kriptovaluták árfolyama jellemzően idén április közepén ért történelmi csúcsra, azóta viszont sok esetben lefeleződött az árfolyam, az esés pedig most folytatódik.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap Európában

  • Az amerikai tőzsdék vegyesen zártak hétfőn, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,36 százalékkal, az S&P 500 0,08 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,23 százalékot emelkedett. A hétvégi G7-csúcstalálkozó nagy adómegállapodási híre a jelek szerint nem bizonytalanította el a vezető amerikai vállalatokba befektetőket, inkább egyfajta megnyugvásra utal az, hogy még a célkeresztben lévő nagy tech-cégek is stagnáltak, vagy emelkedni tudtak az adóemelés hírére. 
  • Az ázsiai piacokon kedvezőtlen hangulat uralkodott kedden, a Nikkei 0,2 százalékkal, sanghaji tőzsde 0,9 százalékkal, míg a hongkongi index 0,5 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein mérsékelt elmozdulásokat láttunk, a dél-koreai Kospi és a szingapúri börze is 0,1 százalékkal gyengült.
  • A határidős amerikai részvényindexek felemás képet festenek, míg a határidős DAX 0,1 százalékos mínuszban áll.
  • Ma reggel közzéteszi az ipari termelés áprilisi adatát a KSH. Ezzel megkezdődik a második negyedéves lényeges gazdasági adatok publikációjának sora, fokozatosan kapunk képet arról, milyen hatással volt a magyar gazdaságra a járványhelyzet javulása és a korlátozások feloldása. A Pénzügyminisztérium az államháztartás előzetes májusi adatait közli, majd kora délután az MNB szokásos heti állampapírvásárlási aukciója érdemel említést. Közben érdemes lesz figyelni az Eurostat frissített GDP-rangsorára, illetve a ZEW gazdasági hangulatindexre, valamint az amerikai külkereskedelem friss statisztikájára.
  • Az olaj árfolyama ma 0,7 százalékkal került lejjebb, egy hordó Brent ára 71,1 dollár, míg a WTI típus 68,8 dollárba került. Az arany árfolyama unciánként 0,1 százalékos mínuszban áll 1897,1 dolláron.
  • A forint árfolyama ma gyengül a vezető devizákkal szemben, egy euró ára 346,9 forint, míg a dollár a 284,9 forintos szinten áll.
makronaptár0607

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

chile koronavírus oltás átoltottság
nato csúcs orbán viktor joe biden
védettségi igazolvány koronavírus covid-19
nagy britannia buckingham palota

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
frankfurt