FONTOS Megjöttek a szerda reggeli magyar koronavírus-adatok
GettyImages-1211246429 (8)
Üzlet

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones és az S&P 500 mínuszban zárt, míg a Nasdaq emelkedett. Jól teljesítettek a technológiai cégek részvényei, ami részben annak köszönhető, hogy még lejjebb kerültek a kötvényhozamok. Az európai börzéken szintén vegyes kép volt látható a mai kereskedésben. A kriptovalutákat tegnap ismét megütötték a befektetők, a bitcoin jelenleg 35 ezer dollár környékén áll, sikerült fölfelé korrigálnia. Az MNB alelnöke, Virág Barnabás, a Portfolio Hitelezés konferenciáján bejelentette, hogy a jegybank június végén szigorítási ciklusba kezd, a leghatározottabb módon fel fognak lépni az inflációs kockázatok ellen, vagyis úgy tűnik, hogy jön a magyar kamatemelés.

Elillant a jókedv a nap végére

Nem sok maradt a kereskedési nap végére a nyitás után tapasztalható optimizmusból, az S&P 500 és a Dow Jones is mínuszba fordultak. Előbbi 0,18%-os, utóbbi 0,44%-os mínuszban tért nyugovóra. A Nasdaq 100 viszont emelkedni tudott: 0,44%-os pluszban zárt a tech-index.

dji

Közel lehet a mínuszos fordulat

A záráshoz közelítve egyre rosszabb a hangulat az amerikai tőzsdéken, még akár mínuszba is fordulhatnak az indexek az utolsó egy órában. A Dow Jones továbbra is mínuszban van, de már 0,19%-ot mutat, míg az S&P 500 épphogy tartja a frontot 0,1%-kal, a Nasdaq 100 pedig még 0,44%-os emelkedés mutat.

djx

Lefelé csorognak a piacok

Az amerikai tőzsdefelügyelet bejelentette, hogy felülvizsgálják a tőzsdék struktúráját, a hírre enyhe esés volt megfigyelhető a tőkepiacokon. Kereskedés vége előtt bő két órával

 • a Dow 0,16%-os mínuszban,
 • az S&P 500 0,09%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,46%-os pluszban van.
dji

Vegyes a kép Amerikában

Vegyesen teljesítenek az amerikai tőzsdék a szerdai kereskedési napon, miközben Joe Biden elnök Európába repül, hogy az Egyesült Államok szövetségeseivel és Oroszországgal tárgyaljon. A piacokat egyszerre mozgatják a "mém traderek," akik most épp a Wendy's-t szemelték ki, illetve befolyásolják a helyzetet a koronavírus utáni helyreállás piaci hatásait meglovagolók. Vannak, akik a kereskedelmi feszültségek enyhülését remélik attól, hogy Joe Biden eltörölte Trump elnök Tiktok-tiltását.

Bő három órával zárás előtt

 • a Dow Jones 0,16%-os mínuszban,
 • az S&P 500 0,09%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,46%-os pluszban van.
dji

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékkal került lejjebb. A haza blue chipek felemás képet festenek a záráskor, az OTP 1,5 százalékot esett, míg a Richter 0,6 százalékkal került lejjebb, azonban a Mol 0,2 százalékos pluszban zárt, míg a Magyar Telekom 1,5 százalékos mínuszban fejezte be a mai kereskedést.

Emelkednek a technológiai cégek részvényei

Az amerikai kereskedés megkezdését követően a vezető részvényindexek közül a Dow Jones enyhe 0,1 százalékos mínuszban áll, az S&P 500 0,2 százalékkal, a Nasdaq pedig közel 0,6 százalékkal került feljebb. Egyelőre jól teljesítenek a technológiai cégek részvényei, mint amilyen a Twitter vagy a PayPal. Az emelkedést segíti, hogy még lejjebb került a 10 éves amerikai államkötvény hozama, ami már csak 1,47 százalék.

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

A kereskedést megelőző adatok alapján emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 0,2 százalékkal, míg a Nasdaq 0,4 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Dow Jones stagnálhat.

Holnap felfüggesztik a Magyar Telekom részvényeinek kereskedését átmenetileg

Holnap, vagyis június 10-én, 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggeszti a BÉT a Magyar Telekom részvényeinek és kapcsolódó származtatott termékeinek kereskedését. A felfüggesztés amiatt történik, mivel a Magyar Telekom holnap 10-16 óra között részvényvisszavásárlási aukciót tart, mellyel összefüggésben olyan információk keletkezhetnek, amelyek a társaság részvényeinek árfolyamát befolyásolhatják a folyamatos kereskedés során, így nem biztosítható a rendezett, áttekinthető és tisztességes kereskedelem fenntartása - áll a mai közleményben.

Tovább a cikkhez

Romlik a hangulat Európában és a magyar tőzsdén is

Továbbra is vegyes kép látható az európai tőzsdéken, de a kereskedési hangulat némileg romlott, a vezető részvényindexek közül a német DAX már 0,4 százalékos mínuszban áll, míg a FTSE 0,6 százalékkal került lejjebb, a CAC pedig stagnál. A magyar tőzsde a júniusi kamatemelés híre és a májusi inflációs statisztikák után alulteljesítő a mezőnyben, jelenleg 1,4 százalékos mínuszban áll.

A BUX-indexet elsősorban az OTP gyengébb teljesítménye húzza lefelé, amely 2 százalék körüli mínuszban áll jelenleg, de még így is a történelmi csúcsok közelében tartózkodik.

Jön a magyar kamatemelés, mínuszban a hazai tőzsde

Az MNB alelnöke, Virág Barnabás, a Portfoilio Hitelezés 2021 konferenciáján beszélt szerda délelőtt, előadásában bejelentette, hogy a jegybank június végén szigorítási ciklusba kezd, a "leghatározottabb módon" fel fognak lépni az inflációs kockázatok ellen, melyeket szerinte a világ jegybankjai alulértékelnek.

A KSH mai inflációs statisztikái alapján májusban 5,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbi szinthez képest, ezzel az inflációs ráta megegyezett az előző havival. Az áremelkedés ezzel több mint nyolcéves csúcson áll Magyarországon.

A BUX-index jelenleg 0,7 százalékos mínuszban áll a kamatemelés, illetve a májusi infláció hírét követően. A magyar blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom került feljebb, mintegy 0,5 százalékkal. Az OTP részvényei közel 1,2 százalékos mínuszban állnak, a Mol és a Richter papírjai pedig 0,25, illetve 0,63 százalékkal kerültek lejjebb.

Mérsékelt elmozdulások az európai tőzsdéken

A kereskedés megkezdését követően az európai börzéken mérsékelt elmozdulások láthatóak, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,1 százalékkal, míg a FTSE 0,2 százalékkal került lejjebb, a francia CAC pedig 0,2 százalékos pluszban áll. Emellett szintén enyhén feljebb került a spanyol, az olasz és a belga börze is.

Megkönnyebbülhet Elon Musk, kedvezően alakultak a Tesla kínai értékesítései

Kedvező hírek érkeztek a Teslától, a korábbi híresztelések ellenére májusban javultak a kínai értékesítések havi alapon, bár az árfolyamra ez csak átmenetileg hatott pozitívan.

Tovább a cikkhez

Stagnál a magyar tőzsde a nyitást követően

A nyitást követően a BUX-index gyakorlatilag stagnál. A magyar blue chipek közül az OTP árfolyama 0,6 százalékos mínuszban áll, a Molé stagnál, míg a Richter papírja 0,7 százalékkal, a Magyar Telekomé pedig szintén 0,7 százalékkal került feljebb.

Richter: nincs csőben egyelőre a következő akvizíció

Nincs egyelőre meg a következő akvizíciós célpont a Richternél, a múlt héten lezajlott kötvénykibocsátásnak ehhez nincs köze – mondta el Orbán Gábor, a gyógyszergyártó vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjú során. A forint erősödése nem kedvez a vállalatnak, de egyelőre nem változtatnak a növekedési terveiken. Egy esetleges ellenséges felvásárlás veszélyével kapcsolatban nagy biztonságot jelent, hogy hazai alapítványi kézbe kerültek Richter-részvénycsomagok.

Tovább a cikkhez

Itt az első ország, ahol hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin

Salvador jóváhagyta a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszköz legyen.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap Európában

 • Az amerikai tőzsdéken felemás teljesítmények voltak láthatóak tegnap, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P 500 stagnált, míg a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az olajár utóbbi időben látható emelkedése mellett jól teljesítettek az olajtársaságok. Az infláció kapcsán sokak által követett 10 éves amerikai államkötvényhozam kissé lejjebb került, jelenleg 1,53 százalékon áll.
 • Az ázsiai piacokon szintén vegyes a kép, a Nikkei 0,3 százalékkal, a hongkongi börze 0,2 százalékkal, míg a szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb. Ezzel szemben a sanghaji részvényindex 0,2 százalékos pluszban áll.
 • A határidős amerikai részvényindexek stagnálást vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,1 százalékos mínuszban áll.
 • Magyar szempontból a ma megjelenő inflációs adat lesz a héten a legfontosabb, várhatóan alig enyhült az áprilisi 5,1 százalékról az áremelkedési ütem, sőt kicsit még emelkedhetett is. A friss adat akár a forint sorsára is hatással lehet, bár az MNB már előrevetítette a júniusi kamatemelést. Szintén ma érkezik az április külkereskedelmi adat a KSH-tól. Külföldön igazán fontos adat ma nem érkezik.
 • Az olaj árfolyama 0,7 százalékkal emelkedett ma, egy hordó Brent ára így 72,7 dollár, míg a WTI típus 70,5 dollárba kerül. Az arany árfolyama stagnál unciánként 1893 dolláron.
 • A forint árfolyama ma stagnál, egy euró ára jelenleg 348,8 forint, míg a dollár 286,4 forintba kerül.
makronaptár0607

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Jöhet a bitcoinnál a rettegett halálkereszt

Az áprilisi csúcshoz képest mostanra lefeleződött a bitcoin árfolyama, és egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy kirajzolódjon a kriptovaluta grafikonján a halálkereszt nevű technikai formáció.

Tovább a cikkhez
fodrasz covid korona
koronavírus adatok sejt járvány
európai bizottság brüsszel eu európai unió
space

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
general motors