Előfizetői tartalom

Története egyik legnagyobb forgalmú évére készül a GE veresegyházi gyára

Története egyik legnagyobb forgalmát bonyolíthatja le a GE húszéves veresegyházi gyára idén és a következő évben, nagyrészt azért, mert a nyugati világ egyre több földgáztüzelésű csúcserőművet állít üzembe. A gázturbinák természetes úton fejlődnek afelé, hogy egyre több hidrogént tudjanak elégetni, ezért egyáltalán nem gondoljuk úgy, hogy alkalmazásukkal zsákutcába sétálunk - mondta a Portfolio-nak Lencsés Gergő, a GE globális gázturbina-gyártási üzletágának vezérigazgatója, akinek vezetésével korábban a társaság legnagyobb megújuló energiatermelő berendezéseket gyártó üzeme is felépült.

A földgáz ma még nélkülözhetetlen eleme az energiamixnek, de a dekarbonizációs energiaátmenetben a következő évtizedekben betölthető lehetséges szerepe meglehetősen vitatott. Milyennek látják a földgáz és a gázturbinák kilátásait a GE-nél? Egyértelmű az a trend, hogy a megújulók térnyerésével egyre több, a villamosenergia-rendszer rugalmasságát is biztosítani képes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái