Előfizetői tartalom

Hétvégente szakad be a kriptopiac - Mutatjuk miért

Portfolio
A kriptopénzek ismertek a volatilitásukról, és egyes szakértők szerint a nagyobb zuhanások általában hétvégén történnek. Ez már évek óta tartó jelenség a kriptóban - mondta Stephen McKeon, az Eugene-i Oregoni Egyetem pénzügyek docense és a Collab+Currency, egy kriptopénzekre összpontosító befektetési alap partnere. Ezeknek a hétvégi mélyrepüléseknek jelentős hatásai lehetnek, ahogy a szabályozók mérlegelik a kriptovalukát jövőjét, mondják a szakértők. Íme, miért történhetnek ezek a zuhanások.

A hétvégi volatilitás egyik oka, hogy kevesebb a kereskedés - mondta Amin Shams, az Ohio Állami Egyetem pénzügyekért felelős adjunktusa. Amikor alacsony a volumen, ugyanaz a kereskedési méret sokkal jobban meg tudja mozgatni az árakat - mondta. Hozzátette: mivel a bankok a hétvégén zárva tartanak, kevesebb a kereskedés, mert a befektetők esetleg nem tudnak pénzt hozzáadni a számláikhoz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés