bull
Üzlet

Jó a hangulat a világ tőzsdéin, csúcson a vezető részvényindexek

Portfolio
Az ázsiai börzék ma többnyire jól szerepeltek, a magyar tőzsde a kedvezőtlen nyitás után kimondottan jól teljesít, itthon a legfontosabb hír jelenleg Mészáros Lőrinc megszólalása, a leggazdagabb magyar szerint a piacnak 350 forintra kellene árazni az Opus papírjait - a megszólalás hatására meredeken emelkedni kezdett az Opus árfolyama. A délutáni órákban egyre jobb volt a hangulat Európa vezető börzéin, az általános jókedv többek között azzal magyarázható, hogy a viszonylag magas infláció ellenére nem emelt kamatot tegnap az EKB, és egyelőre az amerikai jegybank sem emelt kamatot az emelkedő inflációra reagálva. Szektorszinten az olajár emelkedésének köszönhetően jól telesítettek az olajcégek, de a légitársaságok papírjainak piacán is a vevők domináltak. A vezető amerikai részvényindexek továbbra is csúcsközelben állnak.

Nincsenek nagy izgalmak

Mintha még az USA-ban is a foci Eb-t néznék a traderek, relatíve alacsony forgalmú, unalmas kereskedés folyt pénteken az amerikai tőzsdéken. A Dow Jones végül stagnált, az S&P 500 pedig 0,2 százalékkal került feljebb.

Stagnálás

A nap eleji pluszok elolvadtak, a Dow Jones és az S&P 500 is a csütörtöki záróértéke közelében áll.

Remek napot zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX végül 0,76 százalékkal került feljebb és ezzel történelmi csúcson zárt. A blue chipek vegyesen teljesítettek, az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Mol az olajár emelkedésének is köszönhetően 2,1 százalékot ralizott, mindeközben a Richter 2 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékos mínuszban zárt.

Most kell eladni? Megvan a teljes együttállás a részvénypiaci zuhanáshoz

Túl nagy az optimizmus a részvénypiacokon a Morgan Stanley startégiái szerint, akik a követkető fél évre kétszámjegyű korrekciót jósolnak a tőzsdéken. A Morgan Stanley eladási indikátora ritkán látott együttállást mutatnak, a múltban mindössze egy olyan eset volt, amikor nem követte ezt részvénypiaci esés – írja a ZeroHedge.

Tovább a cikkhez

Megalakult a bitcoin-bányászok tanácsa - tippelj, ki nincs benne!

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor által vezetett Bitcoin Mining Council csütörtökön rajtolt, a társaság célkitűzései között szerepel többek között a bitcoin bányászat során az energiafelhasználás átláthatóságának, illetve a fenntartható bányászatnak a kialakítása és az elősegítése. Elon Musk, aki a múlt hónapban felfüggesztette a Teslánál a bitcoin elfogadását, nem vesz részt a fórumon.

Tovább a cikkhez

Jelentős támogatásra szorulhat a Mátrai Erőmű, akár évi 50 milliárd forintra

Akár évi 50 milliárd forintos támogatást is igényelhet a tavaly állami tulajdonba kerülő erőműcég – írja a Népszava cikkében.

Tovább a cikkhez

Kedvező piacnyitás a tengerentúlon

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,4 százalékos erősödése mellett az S&P 500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékos pluszban nyitott. Az áprilisi 4,2 százalékról 5 százalékra emelkedett az infláció az USA-ban májusban, ez meghaladja a 4,7 százalékos várakozást, mindezek ellenére a jegybank egyelőre nem tett szigorító lépéseket, vélhetően ezt is díjazhatják a befektetők, illetve a 10 éves amerikai államkötvény hozama is 3 havi mélypontra esett, ez a körülmény is bizakodásra adhat okot a befektetők számára.

Robban az infláció, hova érdemes menekülni?

A globális koronavírus-járvány remélhetőleg küszöbön álló leküzdésével elindult a rotáció a tőzsdéken, illetve a vírus átvészelésének érdekében véghez vitt gigantikus mértékű fiskális és monetáris élénkítés apropóján az inflációs félelmek is alaposan megugrottak, egyre több helyen lehetett komoly árrobbanásokról olvasni mind Európában, mind az Egyesült Államokban. Ilyen bizonytalan időkben sok befektető fejében fordulhat meg a gondolat, hogy érdemes lehet kisebb-nagyobb távolságot tartani az egyébként alaposan túlhevült tőkepiacoktól és menekülőeszközökbe forgatni átmenetileg a tőke egy részét. Hagyományos értelemben - bár a bitcoin személyében komoly kihívóra akadt - még mindig az arany számít az egyik legkedveltebb eszköznek ezen a téren, ennek apropóján most megnéztük, mik is a fontosabb történések a nemesfém piacán, illetve a legnagyobb, tőzsdéken jegyzett aranybányász társaságok részvényeit is megvizsgáljuk közelebbről, megnézzük, hogy akadnak-e jó befektetési lehetőségek.

Tovább a cikkhez

A világ olajfelhasználása 2022 végére elérheti a válság előtti szintet

A világ olajkereslete 2022 végére eléri a krízis előtti szintet a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) pénteken publikált legfrissebb prognózisa alapján.

Tovább a cikkhez

Egyre jobb a hangulat Európa tőzsdéin

A délutáni órákban egyre jobb a hangulat Európa vezető tőzsdéin, a magyar BUX index a maga 0,8 százalékos pluszával az élmezőnyben foglal helyet, az emelkedést jelenleg a szlovén börze vezeti. A remek GDP-adatoknak köszönhetően 0,6 százalékos pluszban van a brit börze, míg a francia CAC grafikonja 0,7 százalékos, a német DAX grafikonja pedig 0,4 százalékos emelkedést mutat.

Az általános jó kedv többek között azzal magyarázható, hogy a viszonylag magas inflációs értékek ellenére nem emelt kamatot tegnap az EKB, illetve a tengerentúlon sem léptek egyelőre az ügyben az amerikai jegybanknál. Szektorszinten az olajár emelkedésének köszönhetően jól telesítenek az olajcégek, de a légitársaságok papírjait is előszeretettel zsákolják ma a befektetők.

Több, mint 2 éves csúcson az olaj

Több mint kétéves csúcsra kúszott fel ma a kőolaj világpiaci ára, és már a harmadik egymást követő hetet zárhatja emelkedéssel, ami azokra a várakozásokra vezethető vissza, hogy az Egyesült Államokban, Európában és Kínában is élénkül az üzemanyagok iránti kereslet a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan.

A Brent típusú olaj ára jelenleg hordónként 72,73 dollárba kerül, ma 0,6 százalékot emelkedett eddig a jegyzés. A Brent eddigi napi maximumán egyébként 72,93 dolláron forgott, ami 2019 májusa óta a legmagasabb szint. Utoljára ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesebben az olajár várható alakulásával.

25 forinton jön tőkeemelés a Nutexnél

A Nutex igazgatótanácsa a társaság alaptőkéjének zárt körben történő felemeléséről döntött.

Tovább a cikkhez

Az e-kereskedelemi logisztikában terjeszkedne tovább a Waberer's, további akvizíciók jöhetnek

A világjárvány számtalan más terület mellett a logisztikában is új kihívásokat teremtett, gondolhatunk akár az e-kereskedelem térnyerésére, vagy a globális konténer- és chiphiányra. Mindeközben számos trend gyorsult fel az iparágban, kezdve zöldlogisztikával, egészen a digitalizációig. Ezekkel az iparági trendekkel, a megváltozott környezettel, és jövő kihívásaival kapcsolatban beszélgettünk Barna Zsolttal, a WSZL ügyvezető igazgatójával, és a Waberer's operációs vezérigazgató-helyettesével, aki elmondta, hogy a vállalat többek között az e-kereskedelmi logisztikai területet szeretné továbbfejleszteni, amelyben akvizíció is elképzelhető, a cég pedig folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket.

Tovább a cikkhez

Megérkezett az eddigi legvadabb Tesla, Elon Musk szerint olyan vezetni, mint egy űrhajót

A Tesla végre megtartotta a régóta várt és egyszer már átütemezett "átadási eseményt" az ultragyors Model S Plaid számára a kaliforniai Fremontban található gyárában. Az elektromosautó-gyártó péntek este 25 autót szállít le, amit a következő negyedévben heti több száz, majd heti ezer autóra bővít - mondta Elon Musk vezérigazgató az eseményen.

Tovább a cikkhez

Remekel ma a BUX index

Nem csak új történelmi csúcson áll a magyar börze, de az európai mezőnyben is felülteljesít, és már 0,8 százalékos pluszban áll. Elsősorban a Mol, a Richter és az Opus teljesítménye húzza fölfelé a BUX indexet.

A vezető európai részvényindexek közül a FTSE 0,6 százalékkal, a CAC 0,5 százalékkal, míg a DAX 0,2 százalékkal került feljebb a többnyire kedvező nemzetközi hangulatban.

Emelkedik az olaj ára, remekel a Mol

Az elmúlt hetek remek teljesítményét követve ma is emelkedik az olaj ára, a Brent típusé 0,6 százalékkal került feljebb hordónként 72,8 dollárra. A mai teljesítménnyel együtt idén már 40,8 százalékos a plusz az olajnál.

Többek között az olajár emelkedésének is köszönhetően remekül teljesít ma a Mol részvénye, jelenleg 1,34 százalékos a plusz a papírnál. Nagy általánosságban elmondható, hogy jól szerepelnek az iparág vállalatai, a sort 4,58 százalékos emelkedésével a Total vezeti.

Megszólalt Mészáros Lőrinc, 8 hónapja nem ugrott ekkorát az Opus

Mészáros Lőrinc nagyon ritkán szólal meg nyilvánosan, most azonban a 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerinti első helyezett az Indexnek beszélt többek között a Mészáros Csoportról, az Opusról és a Magyar Bankholdingról. Elmondta például, hogy szerinte a piacnak 350 forintra kellene áraznia az Opus papírjait, ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is, de hozzátette, hogy ő csak egy a részvényesek között. A társaság árfolyama jelentősen megugrott a nyilatkozatot követően, már 8 hónapja nem volt ekkora elmozdulás.

Tovább a cikkhez

Itt az új történelmi csúcs

A borongós nyitást követően kimondottan jó a hangulat a magyar tőzsdén, a BUX index 0,72 százalékos emelkedést követően új történelmi csúcsra tört. A hazai blue chipek közül az OTP részvénye 0,1 százalékos mínuszban van, ám a Mol papírja 1,3 százalékot, a Richter jegyzése pedig 1,1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom részvénye fél százalékos mínuszban van.

A nap sztorija egyértelműen Mészáros Lőrinc interjúja, ahol a leggazdagabb magyar többek között úgy fogalmazott, hogy az Opus részvényének szerinte 350 forintba kéne kerülnie - a megszólalás után komoly rali indult a papírnál, már két számjegyű pluszról beszélhetünk.

Jól indul a nap Európában

Többnyire pozitív képet mutatnak az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX stagnál, a CAC 0,2 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,6 százalékos pluszban nyitott. A remek brit teljesítményt a kedvező GDP-adatnak köszönhetjük, a statisztikai hivatal (ONS) közlése szerint tavaly nyár óta nem mért ütemben, 2,3 százalékkal nőtt áprilisban a brit gazdaság teljesítménye az előző hónappal összehasonlítva, elsősorban a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások jelentős enyhítésének hatására.

A milánói börze is tegnapi záróértéke közelében jár, míg a spanyol tőzsde 0,6 százalékot emelkedett. Gazdasági adatok szempontjából ma az Egyesült Királyság áprilisi statisztikái lehetnek izgalmasak, illetve a tengerentúlról érkezik majd a fontos fogyasztói hangulatindex.

Megszólalt Mészáros Lőrinc, szárnyal az Opus árfolyama

Mészáros Lőrinc nagyon ritkán szólal meg nyilvánosan, most azonban a 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerinti első helyezett az Indexnek beszélt többek között a Mészáros Csoportról, az Opusról és a Magyar Bankholdingról. Mészáros arról beszélt, hogy szerinte a piacnak 350 forintra kellene árazni az Opus papírjait, ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is.

A megszólalás hatására emelkedik az Opus árfolyama, jelenleg 9,2 százalékos a plusz a részvénynél.

Itt a nyugdíjszolgáltató, ahol már kriptovaluták is elérhetők lesznek

Az egyéni befektetők már számos platformon keresztül vásárolhatnak maguknak kriptovalutát a saját kockázati igényeiknek megfelelően. Az azonban egyáltalán nem jellemző még, hogy erre nyugdíjalapoknál is lenne lehetőség, de úgy tűnik, hogy itt is változások zajlanak. Az Egyesült Államokban a ForUsAll nevű 401(k) nyugdíjszolgáltatónál júliustól már arra is lesz lehetőség, hogy a megtakarítók a pénzük egy részét kriptovalutákba fektessék.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitott a BUX

Mérsékelt eséssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX tegnapi záróértékéhez képest 0,1 százalékos mínuszban jár. A hazai blue chipek felemás képet mutatnak, az OTP 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,75 százalékot emelkedett, a Richter részvénye érdemben nem mozdult még el a tegnapi remek teljesítmény után, míg a Magyar Telekom jegyzése 0,47 százalékkal került lejjebb. 

Brutális rali, ezzel a részvénnyel pár óra alatt megtízszerezhetted a pénzedet

A dániai székhelyű biogyógyszerészeti cég, az Orphazyme részvényei tegnap nem kevesebb, mint 383,8 százalékot raliztak, ezzel messze a legkomolyabb emelkedést produkálva az összes nagyobb amerikai tőzsdén jegyzett cég papírja közül.

Tovább a cikkhez

Mészáros Lőrinc: A piacnak 350 forintra kellene áraznia az Opus papírjait

Mészáros Lőrinc nagyon ritkán szólal meg nyilvánosan, most azonban a 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerinti első helyezett az Indexnek beszélt többek között a Mészáros Csoportról, az Opusról és a Magyar Bankholdingról.

Tovább a cikkhez

Tőzsdére megy a kínai Uber - Az év egyik legnagyobb részvénykibocsátása lehet

Készülődik az idei év egyik legnagyobb technológiai IPO-ja, tőzsdére megy az Uber kínai szektortársa, a Didi Chuxing. A kínai vállalat az amerikai szektortársával ellentétben nyereséges és a Bloomberg becslései szerint elérheti a 100 milliárd dollárt a cég piaci kapitalizációja a tőzsdére lépés időpontjában.

Tovább a cikkhez

Jól nyithatnak az európai börzék

  • Kimondottan jó hangulat uralkodott tegnap az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,55 százalékot tudott emelkedni, míg az S&P 500 0,47 százalékos emelkedéssel új csúcson tudott zárni, a Nasdaq pedig 1,05 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Az áprilisi 4,2 százalékról 5 százalékra emelkedett az infláció az USA-ban májusban, ez meghaladja a 4,7 százalékos várakozást. A maginfláció is magasabb lett a vártnál, így nehéz helyzetben lehet jövő szerdán a Fed kamatdöntő ülése után. Mindeközben a 10 éves államkötvény 3 havi mélypontjára került, ennek örülhettek a befektetők.
  • Az amerikai kötvényhozamok esésének és a kedvező tengerentúli teljesítménynek köszönhetően többnyire jól teljesítettek ma egyes ázsiai tőzsdék. A japán Nikkei érdemben nem mozdult el, míg a dél-koreai Kospi 0,7 százalékkal feljebb került, továbbá 0,2 százalékot emelkedett az ausztrál börze, a Hong Kong-i tőzsde 0,45 százalékot emelkedett, ám a shanghaji börze 0,36 százalékkal lejjebb került.
  • A határidős amerikai indexek kedvező hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX enyhe emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából ma itthon nem érkezik piacbefolyásoló információ, a hét utolsó kereskedési napjára csak külföldi adatok maradtak, elsősorban az Egyesült Királyság áprilisi statisztikái lehetnek izgalmasak, illetve a tengerentúlról érkezik egy fontos fogyasztói hangulatindex
  • Az olaj ára enyhén, 0,1 százalékkal emelkedett, így a Brent ára hordónként 72,5 dolláron áll, míg a WTI típus 70,1 dolláron. Az arany árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb unciánként 1900,4 dollárra.
  • A forint árfolyama az elmúlt napok remek teljesítménye után ma is erősödik a vezető devizákkal szemben, most 345 forint 60 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 283 forint 60 filléres szinten állnak a jegyzések.
makronaptár0607

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

A vártnál is nagyobb volt az infláció az USA-ban, az S&P 500 mégis új csúcson zárt – mire lehet ma s

trader
családi házak
forint191231
árfolyam kijelző monitor bank
európai bizottság brüsszel eu európai unió
orbán viktor semjén zsolt parlament
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
GettyImages-1211246429 (10)