Előfizetői tartalom

Ki, mire költi a pénzét - Ezek a milliárdosok jártak eddig az űrben, vagy terveznek űrutazást

Portfolio
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos júliusban indul az űrbe, de nem ő az első milliárdos űrhajós, és nem is ő lesz az utolsó, viszont ő lesz az első, aki saját űrhajóval megy. Jeff Bezos hétfőn jelentette be, hogy július végén a Blue Origin nevű cégének űrhajójával repül az űrbe. A július 20-ra tervezett repülésre mindössze két héttel azután kerül sor, hogy Bezos lemond az általa 1994-ben alapított e-kereskedelmi óriás, az Amazon vezérigazgatói posztjáról. Ezzel az alkalommal Bezos - aki jelenleg a világ második leggazdagabb embere - lenne az első az "űrmilliárdosok" közül, aki személyesen látogatna el a világűrbe. Bezos azonban nem az első, és messze nem az utolsó milliárdos űrhajós. A Forbes összegyűjtött azokat a milliárdosokat, akik már jártak az űrben, vagy hamarosan indulnak oda.

Milliárdosok, akik már jártak az űrben Charles Simonyi Mikor: 2007 áprilisában, és 2009 márciusában Hol: Nemzetközi Űrállomás Hogyan: Orosz Szojuzzal a Space Adventures segítségével Charles Simonyi - aki a Microsoft Office első verzióit készítette - volt az első milliárdos, aki eljutott az űrbe, és ő az egyetlen, aki már kétszer is járt ott. A magyar származású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés