Előfizetői tartalom

Példátlan hadiipari fejlesztés indul Magyarországon, szárnyal a Rába árfolyama

Portfolio
A nulláról építi újra a magyar kormány a hazai hadiipart, a döntéshozók azzal számolnak, hogy 2030-ra már többszáz milliárd forint fölötti kibocsátást ér el a magyar hadiipar, a honvédelmi igények kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységre is sor kerül, mondta el Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a Portfolio-nak. Komplett ökoszisztéma jön létre hazánkban: többek között bevonnák a gyártásba beszállítói oldalról a hazai kkv-szektort, a tőzsdén jegyzett vállalatok közül a Rába neve többször is szóba került az interjún - ezt követően a részvényárfolyam is komoly raliba kezdett.

Arra a kérdésre, hogy milyen szerepe lesz az együttműködésben részt vevő egyes civil vállalatoknak mint például a Rábának, illetve hogy elképzelhető-e, hogy a Rába harcjárműveket gyártson, úgy fogalmazott Palkovics, hogy "a Rába a múltban már gyártott harcjárműveket, sőt, a második világháború alatt Messerschmitt repülőgépeket is, de a vállalat még jóval ezután...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái