Előfizetői tartalom

Az űrtávközlésben terjeszkedne a 4iG – Jöhet az első nemzetközi akvizíció

Portfolio
A 4iG és két leányvállalata, a Hungaro DigiTel és a CarpathiaSat előzetes megállapodást kötött a SpaceCommal, hogy irányító többségi tulajdont szerezzenek az izraeli társaságban. A tel-avivi tőzsdén jegyzett SpaceCom négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold üzemeltető és szolgáltató vállalat, amely Magyarországon és a régióban AMOS 3 műholdján keresztül biztosítja szolgáltatásait. A társaság átvilágítását követően az ügylet sikeres lezárásának feltétele, hogy a SpaceCom közgyűlése és az izraeli Kommunikációs Minisztérium is jóváhagyja a tulajdonszerzést. A tranzakció becsült értéke 65 millió dollár.

Akvizíció tőkeemeléssel Előzetes megállapodást kötött a 4iG és két leányvállalata, a Hungaro DigiTel és a CarpathiaSat a műholdszolgáltató SpaceCommal, hogy zártkörű tőkeemeléssel 51 százalékos tulajdont szerezzen az izraeli tőkepiaci társaságban. Az ügylet részleteiről szóló nem kötelező érvényű megállapodást a felek a budapesti, valamint a tel-avivi értéktőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés