Előfizetői tartalom

Szigorúbb hangnemet ütött meg a Fed, meginogtak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones lejjebb került, míg a Nasdaq mérsékelt pluszban zárt. A kedvezőtlenebb kereskedési hangulatban jelentős szerepet játszik az amerikai jegybank, amely tegnap tartott kamatdöntő ülést, és bár az irányadó kamaton és az eszközvásárlási program feltételein sem változtattak, de erősödnek a szigorítás irányába mutató hangok, illetve alaposan megemelték az idei inflációs prognózist is. Az ázsiai piacokon többnyire szintén negatív teljesítmények voltak láthatóak, és Európában is gyengén teljesítenek a vezető részvényindexek. A befektetők pedig alaposan megütötték az aranyat és az ezüstöt.

2021. június 17. 22:00 Vegyes zárás Amerikában Alapvetően inkább negatív volt a hangulat a Fed nyilatkozata után az amerikai piacokon: a Dow Jones 0,62%-os, az S&P 500 0,04%-os mínuszban zárt. A tech-papírokat viszont vették: a Nasdaq 100 1,09%-os pluszban zárt. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái