Előfizetői tartalom

Szigorúbb hangnemet ütött meg a Fed, meginogtak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Felemás teljesítmény volt látható az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 és a Dow Jones lejjebb került, míg a Nasdaq mérsékelt pluszban zárt. A kedvezőtlenebb kereskedési hangulatban jelentős szerepet játszik az amerikai jegybank, amely tegnap tartott kamatdöntő ülést, és bár az irányadó kamaton és az eszközvásárlási program feltételein sem változtattak, de erősödnek a szigorítás irányába mutató hangok, illetve alaposan megemelték az idei inflációs prognózist is. Az ázsiai piacokon többnyire szintén negatív teljesítmények voltak láthatóak, és Európában is gyengén teljesítenek a vezető részvényindexek. A befektetők pedig alaposan megütötték az aranyat és az ezüstöt.

2021. június 17. 22:00 Megosztás Vegyes zárás Amerikában Alapvetően inkább negatív volt a hangulat a Fed nyilatkozata után az amerikai piacokon: a Dow Jones 0,62%-os, az S&P 500 0,04%-os mínuszban zárt. A tech-papírokat viszont vették: a Nasdaq 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés