mvm csoport
Üzlet

Az S&P és a Fitch is minősítette az MVM csoportot

MTI
A Standard and Poor's (S&P) és a Fitch nemzetközi hitelminősítő ügynökségek befektetési kategóriába sorolták az MVM csoportot, az energetikai társaságcsoport a 100 százalékban állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett nemzetközi hitelminősítést.

Ezt az eredményt egy olyan magyar állami vállalat érte el, amely az elmúlt években nemcsak Magyarország egyik legnagyobb, a teljes energetikai láncot lefedő cégévé nőtt, de régiós szinten is egyre meghatározóbb szereplővé válik az energetikai piacon - emelte ki Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a minősítést bejelentő keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A befektetési kategóriájú hitelminősítések tovább erősítik az MVM csoport hitelezőivel és üzleti partnereivel fennálló kapcsolatát, és utat nyithatnak a nemzetközi forrásbevonás felé - mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Mager Andrea kiemelte, hogy az MVM Magyarország 4., Közép-Európa 13. legnagyobb vállalata, 6,1 millió ügyféllel, több mint száz tagvállalattal. A társaság 2010 óta megháromszorozta árbevételét, csaknem megnégyszerezte mérlegfőösszegét, megduplázta munkavállalói számát és megsokszorozta nemzetközi jelenlétét, 18 országban van jelen.

Mager Andrea kitért arra, hogy a társaság a tőzsdeképesség kapujában áll, ugyanakkor a tőzsdeképesség nem az MVM privatizációját jelenti.

Az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette: a csoport regionális terjeszkedési stratégiájának részeként tűzték ki célul a nemzetközi hitelminősítés megszerzését is. Mint mondta, a vállalat tisztán piaci alapon finanszírozza magát.

A Standard and Poor's és a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítők egyebek mellett az MVM csoport működési környezetét, stratégiáját, üzleti kockázatait vizsgálva alakították ki a holdinggal kapcsolatos hitelminősítésüket, az S&P BBB- minősítést, a Fitch pedig BBB minősítést adott a társaságcsoportnak - közölte Kóbor György.

Az elnök-vezérigazgató különösen fontosnak nevezte, hogy a hitelminősítők a magyar állam, mint tulajdonos támogató szerepvállalását is elismerik, ugyanakkor az állami támogatás figyelembevétele nélkül, "standalone", azaz önálló alapon is befektetési kategóriába sorolták a vállalatot. A Fitch "standalone" BBB besorolása megegyezik a jelenlegi magyar szuverén hitelminősítési besorolással.

Hozzátette, hogy a közép-európai energiaipari vállalatok hitelminősítése jellemzően hasonló, vagy valamivel gyengébb az MVM csoporténál.

Címlapkép: MTI Fotó/Kiss Dániel

GVH_epulet_1
SZG_9411

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246429 (13)